L'Art de la cuisine Martell 2014 zakończony

Daniel Olas i Dawid Szkudlarek z Hotelu Zdrojowego Pro Vita zostali zwycięzcami XII Edycji Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbył się w Hotelu Zamek Ryn.

L'Art de la cuisine Martell 2014 to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów dla młodych kucharzy w Polsce. Podczas tegorocznej edycji, która odbyła się w sobotę w Rynie, kucharze zmierzyli się z kaczką piżmową.

26 W jury zasiadła cała plejada znakomitych polskich kucharzy : Kurt Scheller,  Joseph „Józek” Seeletso, Paweł Oszczyk,  Adam Chrzastowski,  Jarosław Walczyk,  Marek Widomski, Tomasz Deker,  Grzegorz Labuda,  Andrzej Bałdyga,  Grzegorz Kazubski,  Jarosław Uściński I Giancarlo Russo.

Zachwycić jurorów nie było łatwo choć kaczka jest stosunkowo łatwym produktem do przygotowania.

Po burzliwych obradach jurorzy uznali, że z zadaniem najlepiej poradzili sobie kucharze z kołobrzeskiego Hotelu Zdrojowego Pro Vita - Daniel Olas i Dawid Szkudlarek. Dalsze miejsca zajęli Bartłomiej Witkowski i Kamil Werewka z Hotelu Copernicus w Toruniu oraz Tomasz Moczkowski i Kamil Wierzbowski z warszawskiej restauracji Concept 13.

Jury koneserów za najlepsze danie uznali kaczkę przygotowaną przez Łukasza Płowskiego i Piotra Kuzielę, kucharzy Makro Cash and Carry Polska S.A.

12 3456789111617151318192120222324252728323330d3e2887aed72c64cd028bd16ec46ed