CHEF'S FIGHT POLAND 2015

Druga edycja konkursu CHEF’S FIGHT POLAND 2015 odbędzie się 12 września na rynku w Rzeszowie.

Celem konkursu jest propagowanie tradycji kulinarnej Regionu Podkarpackiego, odkrywanie i promowanie talentów, osobowości kulinarnych jak i poznawanie nowych trendów w polskiej gastronomii oraz poszukiwanie pomysłów na oryginalne łączenie smaków.

Ponadto promocja mięsa wołowego pochodzącego z terenu Województwa Podkarpackiego. Podkarpacka wołowina to produkt najwyższej jakości, charakteryzujące się unikatowymi walorami wynikającymi ze sposobu hodowli bydła mięsnego. Naturalny wypas zwierząt na użytkach zielonych czystych ekologicznie Bieszczadów i Beskidu pozwala osiąga najlepszej jakości surowiec, idealny do przygotowania potraw.
 
Przedmiotem konkursu jest danie główne: polędwica wołowa z simentala i produkt regionalny (ser poduszkowy i bundz) oraz
deser: wątróbka cielęca i owoce sezonowe (jabłko, gruszka, śliwka).