Holenderski kucharz Robbie Postma i dyrektor artystyczny, fotograf Robert Harrison stworzyli niezwykły cykl fotografii „kulinarnej” o nazwie „Menu”, w którym stylizacje do portretów zostały stworzone ze składników do konkretnych potraw. Wykonanie całego projektu zajęło aż rok i nie było łatwe. Wszystko zostało podane w niecodzienny sposób - na twarzy Postmy.
Każda „potrawa” stworzona została ręcznie, bez komputerowych manipulacji.
Materiał zostanie pokazany podczas wydarzenia fotograficznego „SHOOT" w Amsterdamie, 3 kwietnia 2017 roku, promującego kreatywne projekty branżowe.
Mięso
Składniki: węgiel drzewny, dym, stek z antrykotu
Zdjęcie - (© Robbie Postma i Robert Harrison / www.postma-harrison.com)
Owoce morza
Składniki: atrament z kałamarnicy, homar, małże, makrela, ośmiornica, jeżowiec, okładniczek
Zdjęcie - (© Robbie Postma i Robert Harrison / www.postma-harrison.com)
Deser
Składniki: biała czekolada, ciemna czekolada, maliny
Zdjęcie - (© Robbie Postma i Robert Harrison / www.postma-harrison.com)
Kawa
Składniki: ziarna kawy
Zdjęcie - (© Robbie Postma i Robert Harrison / www.postma-harrison.com)
Więcej szczegółów, zdjęć zza kulis na stronie autorów www.postma-harrison.com
Realizatorzy sesji zdjęciowej
Pomysł – Robert Harrison and Robbie Postma
Produkcja – Robert Harrison and Robbie Postma
Zdjęcia – Robert Harrison
Światło – Robert Harrison and Nick Kroone
Makeup – Robert Harrison and Robbie Postma
PR Dyrektor Jessica Hartley
Kopie – Robbie Postma and Nick Bruckman
Wideo – Tim Arnold
Dźwięk – Studio Alfred Klaassen
PR asystenci– Quincy van Kampen, Sacha Sernets
Pomoc w ustawianiu– Nick Kroone, Axel Eerbeek, Danielle Pandt, Habib Rahmani, Randell Thomas,
Studio – J. Walter Thompson Amsterdam
Sprzęt do nurkowania – Onderwaterhuis.nl, Ronald Mica, Elisah Boektje
Basen – van Tongeren Family
Kuchnia – Cafe Modern Amsterdam
Ziarna kawy – Jeroen Brugman (Smit & Dorlas koffiebranders)
Agencja: J. Walter Thompson Amsterdam
Źródło: adweek.com