EUROGASTRO 2014 zakończone – laureaci konkursów

W zakończonych 18 Targach EUROGASTRO wzięło udział 278 wystawców, którzy obok Polski reprezentowali: Austrię, Belgię, Czechy, Francję, Hiszpanie, Holandię, Niemcy, Portugalię, Rumunie, Szwajcarię, Wielką Brytanie, USA, Włochy .

Tematyka targów obejmowała:

- wyposażenie, sprzęt i oprogramowanie dla gastronomii,

- specjalistyczny sprzęt wyposażenia zaplecza kuchennego,

- akcesoria dla gastronomii,

- wyposażenie sal restauracyjnych, dekoracja wnętrz,

- zastawy stołowe, porcelana, szkło,

- żywność i napoje dla gastronomii,

- produkty i półprodukty cukiernicze dla cukiernictwa, lodziarstwa i piekarnictwa.

- meble dla gastronomii,

- systemy audiowizualne,

- odzież dla gastronomii,

- wydawnictwa i czasopisma branżowe

Podczas trwania targów odbyły się konkursy:

- Autorski konkurs kulinarny Roberta Sowy  o tytuł "Kulinarny talent 2014"

- IX Festiwal Kuchni Greckiej

- VI Olimpiady kawy

- Konkurs kulinarny „Polska wołowina, wołowina z przyszłością”

- "Gotuj Lokalnie" warsztaty i konkurs kulinarny dla nauczycieli szkól gastronomicznych 

10156124_10152279344231730_819233421_n Jednym z punktem programu Targów EUROGASTRO 2014 był konkurs o Nagrodę Ministra Gospodarki na najbardziej przedsiębiorczą firmę, eksportera i innowatora.

I miejsce zdobyła firma Pro Ascobloc Sp. z o.o. za zestaw mebli pomocniczych na stoiska piekarnicze

II miejsce zdobyła firma Inter Europol Piekarnia Szwajcarska Sp. z o.o. za Chleb drwalski, mały fitness dla firmy

 

Przyznano również nagrody w konkursie na najlepszy produkt EuroGastro 2014.

KATEGORIE:

Wyposażenie zaplecza kuchennego

NAGRODA:

FRIMA International AG Za VarioCooking Center MULTIFICIENCY 112T

WYRÓŻNIENIE:

GROS Jerzy Grobarek za UNIWERSALNY GASTRONOMICZNY PIEC SMALL SMOKER

TI- MA Sp. z o.o. za TOSTER DO KIEŁBASEK TESSI MAX

Sprzęt, akcesoria i surowce dla kawiarni

NAGRODA:

GASTROMEDIA za PACOJET 2

Żywność dla gastronomii

NAGRODA:

SC Žemaitijos pienas Za Ser DŽIUGAS®

WYRÓŻNIENIE:

Viands Sp. z o.o. Za PEPPADEW pikantny owoc

Wyposażenie sal restauracyjnych i barów

NAGRODA:

Komat Mieczysław Kozłowski Za Bufet Premium Cold

WYRÓŻNIENIE:

Gastro Magic – Wypożyczalnia Gastronomiczna

za Urządzenie do Polerowania Szkła firmy Nicem

Chemia i sprzęt czyszczący dla gastronomii

NAGRODA:

Chicopee Za Ściereczkę J-Cloth® 3000

WYRÓŻNIENIE:

PPUH VOIGT Sp. z o.o. Za GASTRO-PUR VC 642

Sprzęt, akcesoria i odzież dla HoReCa

NAGRODA:

P.P.H. TEDMAR MARIA PILEWICZ Za BLUZA KUCHARSKA J1 REVOLUTION

Oprogramowanie sal restauracyjnych i barów

NAGRODA:

Softech Sp. z o.o. Za GASTRO

WYRÓŻNIENIE:

Posbistro Sp. z o.o.

Za POSbistro – nowoczesne oprogramowanie dla gastronomii na tablety

Sprzęt i akcesoria dla cateringu

NAGRODA:

DUNI SALES POLAND SP. Z O.O Za Pudełko do pizzy

Napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz oprzyrządowanie

NAGRODA:

Kaspar Schulz Za Warzelnię 10 hl z systemem Schokolino dla browaru o wydajności rocznej do 4500 hl