Festiwal Dobrego Smaku

To już dziewiąta edycja lubianego, przede wszystkim przez łodzian, wydarzenia. Od 26 do 29 czerwca spróbujemy potraw zapomnianych na nowo odkrytych, bo tak brzmi hasło kolejnej edycji. W ten sposób składamy ukłon w stronę tradycji.

10346051_642031155878605_8236394987225855313_n

Jest sporo zapomnianych produktów i potraw, których smak warto sobie przypomnieć. Temat Festiwalu nie ogranicza nas tylko do kuchni polskiej. Każdy kraj ma swoje tradycyjne potrawy, warto je wskrzesić na nowo. Tym razem w XXI-wiecznej aranżacji.

Korzystna cena dania festiwalowego oraz deseru i kawy przyciąga tłum wielbicieli dobrego smaku. Anonimowe Jury oceni dania festiwalowe i wybierze najlepsze propozycje, przyznając statuetki Dobrego Smaku w kategorii restauracja i kawiarnia.

Oprócz głównego konkursu odbędą się imprezy towarzyszące m.in. Szkoła Dobrego Smaku, warsztaty fotografii kulinarnej oraz Kino Dobrego Smaku.