
Konkurs wystartował 22 czerwca i był największym w historii kulinarnym konkursem blogerskim przygotowanym dla Almette. Celem akcji była inspiracja konsumentów do eksperymentów z puszystymi serkami Almette. Do wspólnej zabawy zaproszono 10 topowych blogerek kulinarnych. W pierwszym etapie akcji każda blogerka organizowała na swoim blogu konkurs kulinarny dla internautów na najlepsze danie z Almette Fruit. Zwycięzcy tego etapu zdobyli nie tylko cenne nagrody, ale również miejsce w finałowych drużynach.
Finałowy turniej został rozegrany w największym w Polsce, profesjonalnym studiu kulinarnym Food Lab Studio i transmitowany był na żywo na YouTube. Turniej poprowadził znany kucharz David Gaboriaud. Podczas finałowego konkursu było gwarnie i tłoczno, uczestnicy pracowali bardzo sprawnie. W sumie ugotowano 20 oryginalnych smakowo i pięknie podanych potraw, a profesjonalne jury wybrało najlepsze. Wygrała Joanna Moroch z bloga Kulinarne Szaleństwa Margarytki i Jej wspaniała Drużyna! Zwycięzcy wygrali fantastyczne nagrody i specjalną, inspirującą kolację z Davidem Gaboriaud.
Finałowy turniej został rozegrany w największym w Polsce, profesjonalnym studiu kulinarnym Food Lab Studio i transmitowany był na żywo na YouTube. Turniej poprowadził znany kucharz David Gaboriaud. Podczas finałowego konkursu było gwarnie i tłoczno, uczestnicy pracowali bardzo sprawnie. W sumie ugotowano 20 oryginalnych smakowo i pięknie podanych potraw, a profesjonalne jury wybrało najlepsze. Wygrała Joanna Moroch z bloga Kulinarne Szaleństwa Margarytki i Jej wspaniała Drużyna! Zwycięzcy wygrali fantastyczne nagrody i specjalną, inspirującą kolację z Davidem Gaboriaud.