Finaliści konkursu Roberta Sowy „KULINARNY TALENT" 2013

„Kulinarny Talent” to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych i zdolnych kucharzy. Dzięki przyjętej formule uczestnicy mogą zaskoczyć finezją i pomysłowością. Wyznacznikami ich pracy są innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia składników i smaków. Tym samym konkurs staje się sposobem na poszukiwanie nowych kierunków w gastronomii. Przyświeca mu również bardzo istotny cel, bo jednym z zamierzeń projektu jest zachęcenie młodych ludzi do tego, by rozwijali się zawodowo i poznawali nowe trendy  kulinarne.

Organizatorem Konkursu jest Robert Sowa przy pomocy merytorycznej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, MT Targi oraz Agencji Ready PR Events&More. Konkurs odbędzie się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Targi w Warszawie, podczas największych Targów branży HoReCa - EuroGastro 2013.

Jury akceptujące w składzie: Robert Sowa, Konrad Birek i Katarzyna Michalak, wyłoniło dwunastu finalistów

V Konkursu Sztuki Kulinarnej Roberta Sowy "Kulinarny Talent 2013".

Oto młodzi kucharze, którzy zakwalifikowali się do finału:
1. Kacper Maziuk /Sopot; restauracja w hotelu SHERATON; Szef rekomendujący Krystian Szidel
2. Damian Kamiński /Wałbrzych; restauracja SAMBAL; Szef rekomendujący Rajmund Krolik
3. Kacper Wójciak /Siedliska k. Rzeszowa; restauracja hotelu Spa SPLENDOR; Szef rekomendujący Paweł Łoza
4. Marek Ciureja /Gorzów Wlkp.; restauracja Pałacu Mierzęcin Wellness&Spa; Szef rekomendujący Paweł Salamon
5. Konrad Drewniak /Bielsko - Biała; Szef rekomendujący Mirosław Drewniak
6. Damian Kolasa /Łódź; restauracja SŁONECZNA DOLINA
7. Katarzyna Klimaszewska /Białystok; restauracja SZTUKA MIĘSA; Szef rekomendujący Maciej Tomaszewski
8. Piotr Kuziela /Warszawa; Szef rekomendujący Kurt Scheller
9. Bartosz Peter /Toruń; restauracja hotelu COPERNICUS; Szef rekomendujący Sebastian Krauzowicz
10. Tomasz Jeziorek /Kraków; restauracja hotelu UNICUS; Szef rekomendujący Paweł Franczyk
11. Cezary Kowalik /Warszawa; restauracja OHH SUSHI&GRILL; Szef rekomendujący Kamil Antosik
12. Krzysztof Pawlik /Warszawa;restauracja AMBER ROOM; Szef rekomendujący Robert Skubisz

 

KULINARNY TALENT