Gwiazdy branży HoReCa na Food Show

foodshow Podczas wczorajszej Wieczornej Gali Kulinarnej, wieńczącej pierwszy dzień Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach, wręczono nagrody Food Show Star. Prestiżowe tytuły trafiły do  najlepszych dostawców i najlepszychproduktów dla sektora HoReCa. To szansa wyróżnienia się na rynku i pozyskania nowych klientów w gronie restauracji, hoteli oraz firm cateringowych – podkreślają organizatorzy konkursu.

Food Show to bezprecedensowe wydarzenie dotyczące rynku polskiej żywności i kulinariów, zaplanowane w nowatorskiej formule spotkań profesjonalistów i pasjonatów. W trakcie gali finałowej pierwszego dnia debat branżowych ogłoszono lauratów konkursu Food Show Star, doceniając tym samym najlepszych dostawców i najlepsze produkty dla sektora HoReCa.

Do konkursu Food Show Star zaprosiliśmy producentów, przetwórców, dystrybutorów
i hurtowników żywności, którzy chcą pochwalić się swoimi sztandarowymi produktami, wyróżniającymi się jakością i recepturą, a także dostawców, którzy mają już osiągnięcia na rynku HoReCa, ale chcą umacniać swoją pozycję powiedziała podczas gali Edyta Kochlewska, redaktor naczelna magazynu „Rynek Spożywczy“ i serwisu portalspozywczy.pl, należących do Grupy PTWP, organizatora wydarzenia. – Nagroda Food Show Star otwiera firmom spożywczym
i dostawcom nowe możliwości pozyskiwania klientów w gronie restauracji, hoteli czy firm cateringowych.

Nagrody w konkursie Food Show Star w kategorii „Najlepszy Produkt dla sektora HoReCa” przyznano produktom:

– Bursztyn, którego producentem jest Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek,

Wędzona ikra z pstrąga, wyprodukowana przez Gospodarstwo Rybackie Zielenica,

– Ślimaki mazurskie firmy Eko Snails Garden,

– Debic Parfait 1L firmy FrieslandCampina Nederland B.V.,

– Linia soków TetraPak firmy Słoneczna Tłocznia Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A.,

– Sos barbecue Folwark firmy KOTANIEC,

– Ser pleśniowy Lazur Błękitny, wyprodukowany przez Spółdzielnię Mleczarską Lazur,

– Gama warzyw pakowanych próżniowo SOUS VIDE firmy BONDUELLE POLSKA S.A.,

– Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory firmy Melvit S.A.,

– Kapusta kiszona w całych główkach, produkowana przez Gospodarstwo Rolne Michał Sznajder,

– Pasty warzywne Natura Smaku firmy Amplus Sp. z o. o.,

– Śmietany i Jogurty Kuchmistrza firmy Mlekovita.

 

Nagrody w konkursie Food Show Star w kategorii „Najlepszy Dostawca dla sektora HoReCa” przyznano firmom:

– Fusion Gusto Natalia Lewandowska,

– Green Factory Bronisze Sp. z o.o. Sp. K.,

– Farutex Sp. z o.o.

 

Laureaci wyłonieni zostali przez Jury złożone z szefów kuchni oraz przedstawicieli mediów.
W jego skład weszli: Przemysław Błaszczyk, szef kuchni Manana Bistro & Wine Bar; Łukasz Błażejewski, właściciel 7th Street Bar & Grill; Marcin Czubak, szef kuchni Spacerowa 21; Adrian Feliks, szef kuchni, właściciel Spoon Studio Kulinarne; Bartosz Gadzina, szef kuchni Beksien, Bielsko Biała; Krzysztof Kaliciński, business Development & Operations Director, Green Café Nero; Jacek Kluś, wiceprezes Sfinks Polska; Edyta Kochlewska, redaktor naczelna Rynek Spożywczy i dlahandlu.pl; Miłosz Kowalski, szef kuchni hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport; Marcin Majchrzak, szef kuchni restauracji Magnolia, Dwór Kombornia; Paulina Mroziak, redaktor prowadząca portalspozywczy.pl; Piotr Niemiec, Prezes Zarządu Grupa Gastromall; Mariusz Pietrzak, szef kuchni Mazurkas Catering 360; Magdalena Piróg, Prezes Zarządu, Da Grasso; Rafał Sikora, manager, Rynek Spożywczy.

Food Show 2017 to pierwsza edycja zorganizowanego w nowatorskiej formule wydarzenia dla biznesu spożywczego, branży HoReCa oraz całego sektora kulinariów, która odbywa się  
w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach od 16 do 18 marca br. 

###

Food Show to największe w Polsce wydarzenie, dotyczące rynku polskiej żywności i kulinariów, które odbywa się w dniach 16-18 marca 2017 roku w Międzynarodowym Centrum Kongresowym
w Katowicach. Zaplanowane w nowatorskiej formule spotkania profesjonalistów i pasjonatów, ma być platformą wymiany doświadczeń i okazją do szeroko zakrojonej dyskusji o wyzwaniach stojących przed branżą spożywczą i gastronomiczną. Zwieńczeniem dwóch dni debat będzie wręczenie nagród „Food Show Star“ dla dostawców i najlepszych produktów dla sektora HoReCa. W ramach Food Show zaplanowano również pełen kulinarnych atrakcji dzień otwarty dla publiczności.