I Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków

Mistrzostwa odbędą się 10 lipca w Hotelu Brant w Warszawie. Startować będzie 12 drużyn dwuosobowych drużyn. Początek wydarzenia 9 lipca, zacznie się odprawą uczestników i wykładem tematycznym p. Grzegorza Skalmowskiego.

plakat slimaki

Jednocześnie podczas całej imprezy zapewnione będą różnorodne atrakcje dla dzieci jak i również dla dorosłych na terenie obiektu hotelowego.

Po części oficjalnej szefowie Daniel Twardo, Zbyszek Kopycki, Marek Kropielnicki, Samir Motwani oraz Artur Nijakowski wraz z Jurorami przygotują swoje autorskie dania degustacyjne inspirowane naturą, na pięknej porcelanie wypożyczonej od firmy TOM - GAST.

Decyzją sędziów zostało wybranych  9 drużyn, które wezmą udział w finałowych rozgrywkach: I Mistrzostwach Polski w Przyrządzaniu Ślimaków

1 Hotel Tristan**** - Kornel Winiarski/Angelika Szymborska

2 Hotel Trzy Wyspy*** - Paweł Pniewski/Bartosz Pawłowski

3 Hotel St Bruno **** - Paweł Pyra/Adam Gajownik

4 Kredens Smaków - Damian Radziszewski/Ula Ruszewska

5 Hotel Spa Laskowo/Restauracja Czerwona - Paweł Kaczmarek/Paweł Ferenc

Restauracja Lumaca Olsztyn - Adrian Gabryszak/Maciek Jaworski 

7 Restauracji Family Cafe/ Restauracji Avocado  - Marcin Kaczmarek-Pielin/ Grzegorz Filozof

8 Restauracja Szafarnia10  - Radosław Gierałtowski/Łukasz Jabłoński

9 Restauracja Mortabello - Michał/Kaczmarek/Grzegorz Lenbiega

Skład Jury:

Przewodniczący: Zenon Hołubowski

Jury Techniczne: Piotr Bassara, Robert Głyda, Sebastian Schrom

Jury Degustacyjne: Joseph Seeletso, Krzysztof Gawlik, Arleta Żynel, Wiesław Bober,

Jury V.I.P Mariola Piłat Skalmowska, Grzegorz Skalmowski 

Jury

 

Dokładne informacje o całym wydarzeniu znajdziecie w regulaminie, prosimy o zapoznanie się z szczegółami i zasadami. W razie potrzeby prosimy o kontakt:

Event Manager: Daniel Twardo: 721 966 198 biuro@creatorsmakow.pl

Event Manager: (Euro Chef) Marek Kropielnicki 501 128 798 marcoblue@o2.pl

Program Mistrzostw

9 lipca 2016 r sobota

godz 16.00 zakwaterowanie uczestników

godz 18.00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków) omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk

godz 19.30 wydawanie ślimaków

godz 20.00-23.00 kolacja chata grillowa

10 lipca 2016 r niedziela

godz 6.00 do 11.00 śniadanie

godz 8.30 przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich

Przedstawienie składu sędziowskiego, przedstawienie startujących ekip

godz. 8.50 wejście na stanowiska pierwszych ekip

godzi. 9.00-15.00  KONKURS KULINARNY

godzi. 9.00-15.00 live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów, premiera książki ''Ślimaka Kulinarna Podróż''

godz. 19.00 Gala Dinner

Ogłoszenie wyników konkursu oraz wręczanie nagród

Zabawa do białego rana

11 lipca 2016 r  poniedziałek

godz 6.00-11.00 śniadanie w hotelu

do godz 12.00 wymeldowanie z hotelu

s2