Mistrzostwa odbędą się 10 lipca w Hotelu Brant w Warszawie. Startować będzie 12 drużyn dwuosobowych drużyn. Początek wydarzenia 9 lipca, zacznie się odprawą uczestników i wykładem tematycznym p. Grzegorza Skalmowskiego.
Jednocześnie podczas całej imprezy zapewnione będą różnorodne atrakcje dla dzieci jak i również dla dorosłych na terenie obiektu hotelowego.
Po części oficjalnej szefowie Daniel Twardo, Zbyszek Kopycki, Marek Kropielnicki, Samir Motwani oraz Artur Nijakowski wraz z Jurorami przygotują swoje autorskie dania degustacyjne inspirowane naturą, na pięknej porcelanie wypożyczonej od firmy TOM - GAST.
Decyzją sędziów zostało wybranych 9 drużyn, które wezmą udział w finałowych rozgrywkach: I Mistrzostwach Polski w Przyrządzaniu Ślimaków
1 Hotel Tristan**** - Kornel Winiarski/Angelika Szymborska
2 Hotel Trzy Wyspy*** - Paweł Pniewski/Bartosz Pawłowski
3 Hotel St Bruno **** - Paweł Pyra/Adam Gajownik
4 Kredens Smaków - Damian Radziszewski/Ula Ruszewska
5 Hotel Spa Laskowo/Restauracja Czerwona - Paweł Kaczmarek/Paweł Ferenc
6 Restauracja Lumaca Olsztyn - Adrian Gabryszak/Maciek Jaworski
7 Restauracji Family Cafe/ Restauracji Avocado - Marcin Kaczmarek-Pielin/ Grzegorz Filozof
8 Restauracja Szafarnia10 - Radosław Gierałtowski/Łukasz Jabłoński
9 Restauracja Mortabello - Michał/Kaczmarek/Grzegorz Lenbiega
Skład Jury:
Przewodniczący: Zenon Hołubowski
Jury Techniczne: Piotr Bassara, Robert Głyda, Sebastian Schrom
Jury Degustacyjne: Joseph Seeletso, Krzysztof Gawlik, Arleta Żynel, Wiesław Bober,
Jury V.I.P Mariola Piłat Skalmowska, Grzegorz Skalmowski
Dokładne informacje o całym wydarzeniu znajdziecie w regulaminie, prosimy o zapoznanie się z szczegółami i zasadami. W razie potrzeby prosimy o kontakt:
Event Manager: Daniel Twardo: 721 966 198 biuro@creatorsmakow.pl
Event Manager: (Euro Chef) Marek Kropielnicki 501 128 798 marcoblue@o2.pl
Program Mistrzostw
9 lipca 2016 r sobota
godz 16.00 zakwaterowanie uczestników
godz 18.00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków) omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk
godz 19.30 wydawanie ślimaków
godz 20.00-23.00 kolacja chata grillowa
10 lipca 2016 r niedziela
godz 6.00 do 11.00 śniadanie
godz 8.30 przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich
Przedstawienie składu sędziowskiego, przedstawienie startujących ekip
godz. 8.50 wejście na stanowiska pierwszych ekip
godzi. 9.00-15.00 KONKURS KULINARNY
godzi. 9.00-15.00 live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów, premiera książki ''Ślimaka Kulinarna Podróż''
godz. 19.00 Gala Dinner
Ogłoszenie wyników konkursu oraz wręczanie nagród
Zabawa do białego rana
11 lipca 2016 r poniedziałek
godz 6.00-11.00 śniadanie w hotelu
do godz 12.00 wymeldowanie z hotelu