W hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach odbyło się Walne Zgromadzenie Rady Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Podczas tego Noworocznego spotkania zostały wybrane nowe władze na kolejną kadencję. Po siedmiu latach działania w Radzie Fundacji oraz w Zarządzie Jerzy Pasikowski i Robert Sowa podjęli decyzję o swojej rezygnacji z funkcji.
W nowym Zarządzie funkcje sprawować będą:
Prezes – Jarosław Walczyk
Vice Prezes – Grzegorz Labuda
Vice Prezes – Marcin Budynek
Sekretarz- Skarbnik – Waldemar Hołówka
Jarosław Walczyk - kucharz z wykształcenia i zamiłowania, należy do czołówki najlepszych i najbardziej rozpoznawalnych mistrzów kulinarnych w kraju. Swoją karierę zawodową rozpoczął na morzu, gdzie pełnił funkcję Executive Chef’a największego armatora linii promowych Stena Line. Po piętnastu latach zszedł na ląd i przyjął stanowisko Dyrektora Gastronomii Hotelu Nadmorskiego w Gdyni. Po czterech latach został Dyrektorem Gastronomii w Zamku Książ, a do grudnia 2008 roku był Dyrektorem Gastronomii Hotton Hotelu w Gdyni. Obecnie jest szefem kuchni warszawskiej restauracji Strefa, która w 2015 roku została najlepszą restauracją w Polsce a Jarosław Walczyk został Szefem Kuchni Roku 2015.
Zasiada w jury oceniającym talenty kulinarne na festiwalach i konkursach w Polsce i poza jej granicami. W przeszłości wielokrotnie sam zdobywał wysokie noty, które wkrótce miały przyczynić się do osiągnięcia najwyższej klasy kunsztu kulinarnego.