KULINARNY PUCHAR POLSKI – CZAS NA ZMIANY

Chcąc przybliżyć zasady Kulinarnego Pucharu Polski do tych, jakie można obserwować w konkursach o światowej renomie, w przyszłym roku Kulinarny Puchar Polski nie będzie już podzielony na półfinał i finał, a WSZYSCY uczestnicy nominowani do KPP 2017 wezmą udział w dwudniowych rozgrywkach. Pierwszego dnia odbędzie się konkurencja polegająca na przygotowaniu przystawki i deseru, a drugiego dnia uczestnicy będą serwować danie główne. O wygranej zdecydują punkty przyznane uczestnikom we wszystkich trzech konkurencjach podczas dwóch konkursowych dni.

Regulamin KPP 2017

regulamin kpp 2017 (330,79kb)

Lista konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski 2017

Primerba Cup 2016, 26.09.2016

Zwycięzcami tegorocznej 11-tej edycji Primerba Cup zostali Łukasz Daszyński i Klaudia Jankowska. Oboje mają na swoim koncie zwycięstwa w Młodym Kreatorze Sztuki Kulinarnej, teraz triumfują razem na podium Primerby Cup.

1

Kulinarny Rajd Mistrzów, 18.11.2016

W konkursie zwyciężyli Paweł Kubera i Kajetan Świokła z Restauracji Figa w Plewiskach i jako druga drużyna otrzymali nominację do KPP 2017.

tt

Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”, 19.11.2016

Najlepszymi w tym konkursie okazali się Dawid Konior i Bartosz Puchałka reprezentujący Restaurację Miodowa 8 w Wadowicach.

2

Konkurs dla Młodych Adeptów Sztuki Kulinarnej „L’art De la ciusine Martell”, 3-5.03.2017

Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskie, koniec marca 2017

XIV Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne, 21.04.2017

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś", 27.05.2017

Wielkopolski Kucharz Roku - konkurs im. Rafała Jelewskiego, 9.06.2017

Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro, 8.07.2017

Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny, 12.08.2017