Konkurs Kulinarny „SMAKI DZICZYZNY 2017” powraca!

Serdecznie zapraszamy na II edycję konkursu kulinarnego „SMAKI DZICZYZNY 2017” organizowanego przez wieloletniego szefa kuchni, pasjonata myślistwa i miłośnika dziczyzny - Artura Świerżewskiego.

Konkurs odbędzie się 22 kwietnia 2017 roku, podczas Targów Turystyki i Wypoczynku LATO oraz Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ulicy Marsa 56c w Warszawie.

Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych,

pracujących w zawodzie kucharzy i pokazanie wielu możliwości zastosowania

mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów

smakowych i zdrowotnych dziczyzny - jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i wielu innych środków konserwujących.

Artur Swierzewski Pomysłodawcą konkursu jest Artur Świerżewski

- szef kuchni GALOP CATERING;

- promotor dziczyzny w kraju i za granicą;

- członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, Rady programowej miesięcznika Polskie Drogi Gastronomii, kół łowieckich „Wrzos” i „Jeleń” oraz Cechu Rzemiosła i Przedsiębiorczości;

- autor porad i przepisów kulinarnych w prasie i telewizji;

- wyróżniony wieloma nagrodami i odznaczeniami, m.in. Certyfikatem Polskiego Klubu Biznesu, Certyfikatem Myśliwskim oraz Srebrną i Złotą Odznaką Rzemiosła.

Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać formularz zgłoszeniowy oraz recepturę dania wraz ze zdjęciem na adres: konkurs@smakidziczyzny.pl najpóźniej do dnia 26 marca 2017 roku. Zapraszamy!

PATRONAT MEDIALNY: Poland 100 Best Restaurants

REGULAMIN KONKURSU:

Regulamin Smaki Dziczyzny 2017 (174,17kb)

ZGŁOSZENIE I RECEPTURA:

SMAKI DZICZYZNY zgloszenie i receptura (60,00kb)