Kulinarny Puchar Polski - finaliści

Przedstawiamy komplet finalistów 19. finału Kulinarnego Pucharu Polski. Najlepszych kucharzy w Polsce będzie można podziwiać 1-2 października w Poznaniu, podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro / Invest Hotel.

Zawodnicy tegorocznej edycji będą musieli przygotować przystawkę, w której obligatoryjne do zastosowania są papryka świeża, Ser Bursztyn, jajko i olej z esencją masła, a także danie główne z wykorzystaniem wołowiny Flank Stek, szpiku kostnego, ziemniaka i śliwki. Na deser zaserwowane zostaną natomiast dania stanowiące wariacje na temat połączenia gruszki i orzechów laskowych. Prace uczestników będzie oceniać międzynarodowe Jury pod przewodnictwem Jarosława Walczyka.

1. Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski

2. Grzegorz Adamarek i Jan Cup

3. Jarek Owczarczyk i Robert Branicki

4. Marcin Nowak i Maciej Małecki

5. Tomasz Ziółkowski i Oskar Wiewiórski

6. Michał Bielecki i Adam Kaczmarek

7. Emil Klimas i Dominik Świątecki

8. Paweł Kubera i Paweł Żurkowski

9. Kamil Tłuczek i Piotrek Kuzdro

10. Marta Podgórska i Agnieszka Osipowicz

Życzymy powodzenia!