Przedstawiamy komplet finalistów 19. finału Kulinarnego Pucharu Polski. Najlepszych kucharzy w Polsce będzie można podziwiać 1-2 października w Poznaniu, podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro / Invest Hotel.
Zawodnicy tegorocznej edycji będą musieli przygotować przystawkę, w której obligatoryjne do zastosowania są papryka świeża, Ser Bursztyn, jajko i olej z esencją masła, a także danie główne z wykorzystaniem wołowiny Flank Stek, szpiku kostnego, ziemniaka i śliwki. Na deser zaserwowane zostaną natomiast dania stanowiące wariacje na temat połączenia gruszki i orzechów laskowych. Prace uczestników będzie oceniać międzynarodowe Jury pod przewodnictwem Jarosława Walczyka.
1. Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski
2. Grzegorz Adamarek i Jan Cup
3. Jarek Owczarczyk i Robert Branicki
4. Marcin Nowak i Maciej Małecki
5. Tomasz Ziółkowski i Oskar Wiewiórski
6. Michał Bielecki i Adam Kaczmarek
7. Emil Klimas i Dominik Świątecki
8. Paweł Kubera i Paweł Żurkowski
9. Kamil Tłuczek i Piotrek Kuzdro
10. Marta Podgórska i Agnieszka Osipowicz
Życzymy powodzenia!