Już po raz kolejny kulinarne talenty zaprezentują swój kunszt w murach zabytkowego krzyżackiego zamku na Mazurach. W dniach 28 luty - 2 marca w czterogwiazdkowym hotelu Zamek Ryn odbędzie się XII edycja l'Art de la cuisine Martell - XII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w naszym kraju. Dedykowany jest młodym kucharzom ─ najstarsi uczestnicy nie mogą mieć więcej niż 30 lat. Uczestnicy startują w dwuosobowych drużynach. Zgodnie z zasadami l'Art de la cuisine Martell będą musieli stworzyć dania najbardziej komponujące się ze smakiem koniaku (sam trunek nie może się w potrawach pojawić). W tym roku tematem przewodnim będzie kaczka barbarie tusza patroszona.
W programie m.in:
Piątek 28.02.2014 r.
EKSCYTUJĄCY WIECZÓR W PODZIEMIACH
Sobota 01.03.2014 r.
KONKURS KULINARNY NA ZAMKOWYM DZIEDZIŃCU
PREZENTACJE SPONSORSKIE
WARSZTATY KULINARNE
GALA NA ZAKOŃCZENIE KONKURSU
Potwierdzenie zgłoszenia do konkursu powinno być dokonane w formie pisemnej (e-mailem bądź pocztą tradycyjną) na załączonych formularzach wraz z opisem technologicznym oraz z wyraźnym zdjęciem wykonanej potrawy i przesłane na adres:
Szef Kuchni Dariusz Struciński
Hotel „Anders”
14-133 Stare Jabłonki
fax (089) 642 70 13
tel. (089) 642 70 32
tel. kom 600065277
e-mail d.strucinski@hotelanders.pl
UWAGA! – Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 10 lutego 2014 roku. Termin uważa się za zachowany w przypadku wysłania e-maila najpóźniej w tym dniu, bądź listu z datą stempla pocztowego nie późniejszą niż 8 lutego 2014 roku.
Wszystkich chętnych do wzięcia udziału zapraszamy do zapoznania się z regulaminem oraz pobraniem formularza zgłoszeniowego.
http://www.zamekryn.pl/lart-de-la-cuisine-2014#lartdelacuisineMartell