L’ART DE LA CUISINE MARTELL 2014 HOTEL ZAMEK RYN****

Już po raz kolejny kulinarne talenty zaprezentują swój kunszt w murach zabytkowego krzyżackiego zamku na Mazurach. W dniach 28 luty - 2 marca w czterogwiazdkowym hotelu Zamek Ryn odbędzie się XII edycja l'Art de la cuisine Martell - XII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w naszym kraju. Dedykowany jest młodym kucharzom ─ najstarsi uczestnicy nie mogą mieć więcej niż 30 lat. Uczestnicy startują w dwuosobowych drużynach. Zgodnie z zasadami l'Art de la cuisine Martell będą musieli stworzyć dania najbardziej komponujące się ze smakiem koniaku (sam trunek nie może się w potrawach pojawić). W tym roku tematem przewodnim będzie kaczka barbarie tusza patroszona.

W programie m.in:

Piątek 28.02.2014 r.

EKSCYTUJĄCY WIECZÓR W PODZIEMIACH

Sobota 01.03.2014 r.

KONKURS KULINARNY NA ZAMKOWYM DZIEDZIŃCU

PREZENTACJE SPONSORSKIE

WARSZTATY KULINARNE

GALA NA ZAKOŃCZENIE KONKURSU

Potwierdzenie zgłoszenia do konkursu powinno być dokonane w formie pisemnej (e-mailem bądź pocztą tradycyjną) na załączonych formularzach wraz z opisem technologicznym oraz z wyraźnym zdjęciem wykonanej potrawy i przesłane na adres:

Szef Kuchni Dariusz Struciński

Hotel „Anders”

14-133 Stare Jabłonki

fax (089) 642 70 13

tel. (089) 642 70 32

tel. kom 600065277

e-mail d.strucinski@hotelanders.pl

UWAGA! – Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 10 lutego 2014 roku. Termin uważa się za zachowany w przypadku wysłania e-maila najpóźniej w tym dniu, bądź listu z datą stempla pocztowego nie późniejszą niż 8 lutego 2014 roku.

Wszystkich chętnych do wzięcia udziału zapraszamy do zapoznania się z regulaminem oraz pobraniem formularza zgłoszeniowego.

http://www.zamekryn.pl/lart-de-la-cuisine-2014#lartdelacuisineMartell

 

unnamed (1)