LE VICTORIA BRASSERIE MODERNE NAJLEPSZĄ FRANCUSKA RESTAURACJA W WARSZAWIE W 2014 ROKU

11. edycja nagród Best of Warsaw przyznawanych przez miesięcznik Warsaw Insider

Jest nam miło poinformować, że Le Victoria Brasserie Moderne otrzymała prestiżowe wyróżnienie - nagrodę dla Najlepszej Francuskiej Restauracji w Warszawie w 2014 roku. Nagroda została przyznana w 11. edycji prestiżowych nagród branży gastronomicznej „Best of Warsaw”, organizowanej przez miesięcznik Warsaw Insider.

15 stycznia, 2015 - Warszawa - Najlepsi warszawscy restauratorzy i szefowie kuchni zebrali się w czwartek w hotelu Sofitel Warsaw Victoria na rozdaniu prestiżowych nagród „Best of Warsaw” miesięcznika Warsaw Insider. „Ubiegły rok minął pod znakiem innowacji i inwencji. Rynek jest już dojrzały i bardzo zróżnicowany, dlatego tegoroczne wyniki głosowania były trudne do przewidzenia” - powiedział redaktor naczelny Warsaw Insider, Alex Webber. Jury w składzie redaktor naczelny Alex Webber, szef kuchni Joseph Seeletso oraz blogerzy z Restaurantica i Froblog wyłoniło nagrodzonych w 26 kategoriach.

Pokaz szefa kuchn Sofitel Restauracja Le Victoria Brasserie Moderne otrzymała prestiżowe wyróżnienie - nagrodę w kategorii „Najlepsza Francuska Restauracja” w Warszawie w 2014 roku w 11. edycji nagród „Best of Warsaw”. Nagroda ta potwierdziła silną pozycję Le Victoria Brasserie Moderne wśród innych warszawskich restauracji. Le Victoria Brasserie Moderne, która obchodziła swoje pierwsze urodziny w październiku 2014 roku, prezentuje autorską, nowoczesną kuchnię szefa Macieja Majewskiego. Le Victoria Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie, której menu to finezyjne połączenie tradycyjnej francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu.

„Jesteśmy dumni z tego wyjątkowego wyróżnienia dla Le Victoria Brasserie Moderne w 11-tej edycji nagród “Best of Warsaw”, powiedział Maciej Majewski, Executive chef restauracji Le Victoria Brasserie Moderne. “Nagroda jest szczególnym uznaniem dla pracy mojego zespołu, dzięki któremu dziś staliśmy się częścią ekskluzywnej grupy najbardziej uznanych restauracji w Warszawie.”