W dniach od 19-21 stycznia odbyły Lodowe Mistrzostwa Świata Coppa del Mondo della Galateria 2020. Podczas których wystąpiło jedenaście ekip z Argentyny, Francji, Hiszpanii, Japonii, Kolumbii, Malezji, Meksyku, Niemiec, Singapuru, Włoch i z Polski.
Reprezentacja Polski wystąpiła w składzie:
- Aleksandra Sowa-Trzebińska- team manager, juror
– Michał Wiśniewski (Szef cukierni Hotel Haffner w Sopocie) - kapitan
- Grzegorz Radajewicz (Cukiernia Sowa)
- Maciej Pięta (Cukiernia Kachliccy)
- Robert Burkat (Ice Team)
Oficjalnym trenerem reprezentacji był Paweł Małecki, z Cukierni Sowa.
Tytuł Mistrzów Świata zdobyli Włosi w składzie: Eugenio Morrone, Massimo Carnio, Ciro Chiummo, Marco Martinelli, Beppo Tonon - kierownik zespołu.
Miejsce drugie zajęła Japonia, trzecie Argentyna a Polska uplasowała się na 5 miejscu.
Prezentacja polskich prac konkursowych:
Zdjęcia: Coppa del Mondo della Galateria