LODOWE MISTRZOSTWA ŚWIATA W RIMINI

W dniach od 19-21 stycznia odbyły Lodowe Mistrzostwa Świata Coppa del Mondo della Galateria 2020. Podczas których wystąpiło jedenaście ekip z Argentyny, Francji, Hiszpanii, Japonii, Kolumbii, Malezji, Meksyku, Niemiec, Singapuru, Włoch i z Polski.

Reprezentacja Polski wystąpiła w składzie:

- Aleksandra Sowa-Trzebińska- team manager, juror

– Michał Wiśniewski (Szef cukierni  Hotel Haffner w Sopocie) - kapitan

- Grzegorz Radajewicz (Cukiernia Sowa)

- Maciej Pięta (Cukiernia Kachliccy)

- Robert Burkat (Ice Team)

Oficjalnym trenerem reprezentacji był Paweł Małecki, z Cukierni Sowa.

 

Tytuł Mistrzów Świata zdobyli Włosi w składzie: Eugenio Morrone, Massimo Carnio,  Ciro Chiummo, Marco Martinelli, Beppo Tonon - kierownik zespołu.

Miejsce drugie zajęła Japonia, trzecie Argentyna a Polska uplasowała się na 5 miejscu.

Prezentacja polskich prac konkursowych:

82344198_1271538049703667_2340949792718323712_o

82621583_1272967756227363_8379929550426996736_o

83458630_1272530929604379_7045513375115116544_o

83256413_1272512772939528_8733566063679111168_o

Zdjęcia: Coppa del Mondo della Galateria