Letnia odsłona menu w Restauracji Amber Room

Restauracja oferuje wyborną kuchnię, ze smakiem łącząc światowe trendy kulinarne z polską tradycją oraz szczyptą kuchni molekularnej. Najwyższej jakości, składniki sezonowe, własne wypieki oraz wyjątkowe wina są chlubą Restauracji. Szef Kuchni Robert Skubisz serwuje autorskie dania, a jego doświadczenie i kreatywność zaowocowały wieloma prestiżowymi nagrodami i wyróżnieniami.

W letniej karcie restauracji Amber Room znalazły się m.in.


Przystawki

Carpaccio z polędwicy Kobe, orzechy piniowe, oscypek

Tatar z tuńczyka, awokado, limonka

tunczyk_tatar_x2012_05.jpg

Zupy

Krem z żółtych buraków

Rosół z czarnopiórej kury, warzywa, lubczyk

Ryby

Filet z żabnicy, czarna soczewica, koper włoski, jabłko Granny Smith, sos szafranowy

Sola Dover (smażona lub grillowana), sezonowe warzywa

Mięsa

Polędwica wołowa, por z gorgonzolą, warzywa grillowane, rukiew, masło czosnkowe

Pierś z perliczki, Foie Gras, rosti ziemniaczane, brokuły, sos grzybowy                                     

Desery

Suflet czekoladowy, śmietana, lody waniliowe, sos czekoladowy

Tonka Bean crème brûlée