Letnie menu w restauracji Hotelu Grand Sal****

Letnie menu w restauracji Hotelu Grand Sal****

restauracja_grand_sal_1000

Nowe letnie dania w menu, opracowane przez Szefa Kuchni – Dariusza Wójcickiego,  przyprawione znakomitą wielicką solą zaskoczą z pewnością swoim smakiem.  W karcie znalazły się m.in.: łosoś w wielickiej soli,  aksamitna zupa z selera naciowego z chrustem, sandacz duszony w białym winie i porach ze szpinakowym ravioli oraz mrożony mus z białej czekolady z malinami w sosie z zielonej herbaty.

Szef Kuchni swoją przygodę ze sztuką kulinarną rozpoczął w jednym z najstarszych hoteli w Polsce - warszawskim Hotelu Europejskim, następnie rozwijał ją w Hotelu Francuskim w Krakowie, a przez ostatnie 12 lat jego potrawami można było rozkoszować się w znakomitej krakowskiej Restauracji Tetmajerowskiej.

W sezonie letnim restauracja Hotelu Grand Sal udostępnia swoim gościom  dodatkowo miejsca na tarasie, z którego roztacza się widok na malowniczy park św. Kingi.

 

 

Restauracja Hotelu Grand Sal****

ul. Park Św. Kingi 7, Wieliczka

www.grandsal.pl