4 marca odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L'Art de la cuisine Martell 2017.
Po raz piętnasty firma Wyborowa Pernod-Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders i przy wsparciu merytorycznym Klubu Szefów Kuchni organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 4 marca w Hotelu Zamek Ryn**** XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także kulinarnego. Dawna siedziba Komtura, w której rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś również słynie z rozmaitości smaków jakie oferuje bogactwo naturalne Warmii i Mazur. Dlatego też jest idealnym miejscem na przeprowadzenie zmagań kulinarnych 16 drużyn reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce i przyznanie pucharu Martell najzdolniejszym kucharzom młodego pokolenia.
Lista Uczestników zakwalifikowanych do Konkursu "l’Art de la cuisine Martell” 2017 :
1. Mateusz Bogdański, Artur Kuchnia, Hotel Heron Gródek pod Dunajcem, Sienna OBROŃCY TYTUŁU
2. Mateusz Skonka, Tomasz Ziółkowski, Quale Restaurant, Łódź
3. Dawid Walas, Kamil Maćkowski, Hotel Fabryka Wełny Hotel & Spa, Pabianice
4. Tomasz Janczewski, Arkadiusz Janiak, Andel’s by Vienna House, Łódź
5. Mateusz Sawicki, Rafał Błoński, Restauracja Projekt 36, Sopot
6. Diana Olechnowicz, Łukasz Stepnowski, Restauracja Amber Room, Warszawa
7. Krzysztof Lizak, Sebastian Szczurek, Salina Restaurant, Bochnia
8. Peter Bartosz, Rafał Kudliński, Copernicus Toruń Hotel, Toruń
9. Robert Borowski, Anna Karwowska, Introligatornia Smaku, Kraków
10. Rafał Koziorzemski, Oskar Nowicki, Restauracja Biały Królik, Gdynia
11. Tomasz Zdrenka, Michał Seyda, Restauracja Garden City, Poznań
12. Marek Rogalski, Kamil Kowalski, Restauracja Bulaj, Sopot
13. Jarosław Owczarczyk, Łukasz Andruszkiewicz, Strefa Restauracja & Bar, Warszawa
14. Dominik Drąg, Rafał Stegnicki,Natura Mazur Hotel & Spa Warchały, Jedwabno
15. Kamil Łudzik, Adam Tyrała, Hotel Stary, Kraków
16. Ariel Ziółkowski, Łukasz Wieczorek, Sofitel Victoria, Warszawa
Lista Rezerwowych
1. Konrad Kalęba, Krzysztof Szczerbiński, Q Hotel Plus, Restauracja Qualita, Kraków
2. Dariusz Zajdlewicz, Kuba Stykiewicz, Restauracja Memo, Bydgoszcz
Kulinarnym tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu a tym samym głównym produktem, który muszą w swoich daniach wykorzystać zawodnicy jest Ryba Kulbin Black Label.