Lista uczestników zakwalifikowanych do konkursu L’Art de la cuisine Martell 2014

Znamy już listę zakwalifikowanych uczestników jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju L’Art de la cuisine Martell 2014, który odbędzie się w dniach 28 lutego - 02 marca br. w hotelu Zamek Ryn****

Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak). W konkursie biorą udział ekipy kucharskie - młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce.
Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach, na specjalnie przygotowanych do konkursu stanowiskach. Na przygotowanie każdego dania kucharze będą mieć jedną godzinę.
Podczas konkursu potrawy oceniane będą przez dwa zespoły jury - pierwszy to JURY DEGUSTACYJNE, złożone z gwiazd estrady i ekranu oraz JURY TECHNICZNE, w którym zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce. Drugie jury oceniać będzie potrawy wg zgodności z regulaminem konkursu, tj. pod kątem sposobu przyrządzenia potrawy, podania i samego jej smaku.

Lista uczestników:


1. Tomasz Moczkowski i Kamil Wierzbowski - Restauracja Concept 13 – Warszawa
2. Yassin Aithaddou i Kalandyk Michał - Radisson Blu Hotel - Wrocław
3. Bartłomiej Witkowski i Kamil Werewka - Copernicus Hotel - Toruń
4. Saguła Sławomir i Łukasz Pawlikowski - Hotel Zbójnicówka - Bukowina Tatrzańska
5. Łukasz Jasiński i Piotr Czarnynoga - Wodna Wieża - Pszczyna
6. Przemysław Gryz i Łukasz Ziętek - Restauracja Amber Room - Warszawa
7. Daniel Olas i Karolina Wiśniewska - Hotel Zdrojowy PRO VITA - Kołobrzeg
8. Dominik Ulko i Mateusz Jarosławski - Haston City Hotel - Wrocław
9. Sylwia Dorotkiewicz i Adrian Depta - Restauracja Biała Róża - Kraków
10. Kamil Raczyński i Adam Ludwiński - Restauracja Aruana - Serock
11. Mateusz Gazda i Patryk Stępiński - Hotel BoniFaCio SPA & Sport Resort - Kępa
12. Adam Ronka i Bartosz Turowski - City Park Hotel & Residence - Poznań
13. Wojciech Łatyszkiewicz i Marek Ciureja - Pałac Mierzęcin - Mierzęcin
14. Łukasz Grzesik i Maciej Sienkiewicz - Restauracja Winnica - Zielona Góra
15. Łukasz Płowski i Piotr Kuziela - Makro Cash and Carry Polska S.A. - Warszawa
16. Marta Strózik i Łukasz Wojtas - HOTEL SPA DR IRENA ERIS Wzgórza Dylewskie Sp. z o.o. - Wysoka Wieś

Patronem medialnym tego wydarzenia jest Poland 100 Best Restaurants

belka_l_art_de_la_cuisine