Lodowe Mistrzostwa Świata w Rimini

W dniach od 19-21 stycznia odbędą się największe w Europie- Lodowe Mistrzostwa Świata Coppa del Mondo della Galateria 2020. Podczas których wystąpi dwanaście ekip, z różnych zakątków świata m.in Argentyny, Francji, Hiszpanii, Japonii, Kolumbii, Malezji, Meksyku, Niemiec, Singapuru, Węgier i Włoch, a także z Polski. 

 W skład Polskiej Reprezentacji weszli : 
 
Aleksandra Sowa-Trzebińska- team manager, juror
 Michał Wiśniewski (Szef cukierni  Hotel Haffner w Sopocie) - kapitan
- Grzegorz Radajewicz (Cukiernia Sowa)
- Maciej Pięta (Cukiernia Kachliccy)
- Robert Burkat (Ice Team)

Oficjalnym trenerem reprezentacji został Paweł Małecki z Cukierni Sowa. 
 
Swoje zdolności zaprezentują w takich dziedzinach jak: dekorowany pojemnik z lodami, deser lodowy w pucharku, tort lodowy, lodowe i kruche rzeźby, autorskie lody stworzone na bazie składnika wylosowanego w ramach tajemniczego pudełka (mystery box), lodowy snack - gelato oraz bufet finałowy prezentujący  pracę wszystkich ekip.