Młody Kreator Sztuki Kulinarnej - XV odsłona konkursu

loogo

Tego roku uczestnicy zmierzą się już w XV edycji corocznego konkursu organizowanego przez Unilever Food Solutions. Ich zadaniem będzie przygotowanie wegetariańskiego dania. Brzmi prosto, jednak tylko pozornie. To kolejne wymagające zadanie, podczas którego trzeba wykazać się dużą wiedzą i umiejętnościami kulinarnymi.

Temat to danie główne wegetariańskie z bakłażana i dowolnej kaszy. 

Konkurs składa się z trzech etapów:

I eliminacje wstępne polega na przygotowaniu przez uczestników receptur oraz nadesłanie ich wraz ze zdjęciem potrawy na adres elzbieta.gizinska@unilever.com do dnia 01.10.2019 r.

Więcej na www.ufs.com

II etapem jest półfinał, zostanie on rozegrany 23.X.2019 r.

III etapem jest finał, który zostanie rozegrany 20.XI.2019 r.

Zarówno półfinał jaki i finał odbędą się w Akademii Chefmanship w Poznaniu.

Nagrody w konkursie

I miejsce Staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finalekonkursu nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski

II miejsce Mikser KitchenAid

III miejsce Profesjonalne noże DICK