Magazyn Kukbuk

Na polskim rynku wydawniczym zadebiutował dwumiesięcznik Kukbuk będący połączeniem wysmakowanego magazynu kulinarno-lifestyle z książką kulinarną.

Kukbuk porusza także tematy około-kulinarne z pogranicza designu, sztuki, architektury, dlatego oprócz części praktycznej, czyli dużej liczby przepisów, w piśmie znajdą się wywiady, reportaże, felietony. Z redakcją współpracują znani artyści, blogerzy, fotografowie - między innymi Paweł Bownik i Łukasz Smudziński, Ola Niepsuj, Joanna Zastróżna, Eliza Mórawska (blog White Plate), felietoniści Maciej Nowak oraz Agata Wojda.

Kukbuk adresowany jest zarówno do kobiet, jak i mężczyzn w wieku 25-50 lat, zamieszkujących duże miasta. Wydawany jest w nakładzie 40 tys. egz. Cena promocyjna dwóch pierwszych numerów to 15 zł. Pismo ma 204 strony razem z okładkami.