Na polskim rynku
wydawniczym zadebiutował dwumiesięcznik Kukbuk będący połączeniem wysmakowanego
magazynu kulinarno-lifestyle z książką kulinarną.
Kukbuk porusza także
tematy około-kulinarne z pogranicza designu, sztuki, architektury, dlatego
oprócz części praktycznej, czyli dużej liczby przepisów, w piśmie znajdą się
wywiady, reportaże, felietony. Z redakcją współpracują znani artyści, blogerzy,
fotografowie - między innymi Paweł Bownik i Łukasz Smudziński, Ola Niepsuj,
Joanna Zastróżna, Eliza Mórawska (blog White Plate), felietoniści Maciej Nowak
oraz Agata Wojda.
Kukbuk adresowany
jest zarówno do kobiet, jak i mężczyzn w wieku 25-50 lat, zamieszkujących duże
miasta. Wydawany jest w nakładzie 40 tys. egz. Cena promocyjna dwóch pierwszych
numerów to 15 zł. Pismo ma 204 strony razem z okładkami.