Mazury HoReCa

21369261_874122206077762_455759714288349006_n

W dniach 17-18.04.2018 r. w Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się trzecia edycja targów Mazury HoReCa. Poprzednie edycje cieszyły się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających, każda z nich zgromadziła ponad stu wystawców z branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej. Drugą edycję wydarzenia rozszerzyliśmy dodatkowo o cukiernictwo i piekarstwo ze względu na rosnące zainteresowanie branży najwyższej jakości pieczywem, wyrobami cukierniczymi i deserami. Pozytywny odbiór tej inicjatywy skłania nas do jej kontynuacji podczas Mazury HoReCa 2018.

Formuła B2B targów Mazury HoReCa opiera się na krótkich spotkaniach biznesowych wystawców z potencjalnymi kontrahentami (Hosted Buyers). Taka formuła umożliwia bardziej precyzyjne dotarcie z ofertą do zainteresowanych odbiorców, nawiązanie nowych kontaktów, podpisanie pierwszych umów. Podczas Mazury HoReCa 2017 blisko stu Profesjonalnych Kupujących spotkało się z wystawcami, co zaowocowało udanymi transakcjami i nowymi pomysłami biznesowymi.

Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Oprócz kolejnych edycji „Master Challenge”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji” podczas trzeciej edycji wydarzenia pojawi się także nowy konkurs kierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego. Marszałek objął ponadto swoim patronatem Strefę Regionów, w której pojawią się najlepsze regionalne i tradycyjne produkty.

W strefie live cooking będzie można obejrzeć pokazy kulinarne prowadzone przez uznanych szefów kuchni. Warto podkreślić, że w tym roku przeprowadzi je Akademia Bocuse d'Or - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie.

W ramach Mazury HoReCa 2018 odbędą się także bezpłatne szkolenia dla restauratorów.

ZAKRES TEMATYCZNY TARGÓW

Dostawcy Horeca

Media

Strefa regionów

Napoje gorące

Soft drink

Alkohole

Wyposażenie gastronomii

Wyposażenie hotelu

IT i inteligentne technologie

Marketing w hotelu i gastronomii

Usługi

Cukiernictwo

Produkty i przetwory mleczarskie

Piekarstwo

Godziny otwarcia targów:

17-18.04.2018, GODZ. 10:00-17:00 (WEJŚCIE PRZEZ HALĘ NR 5)

Więcej informacji na stronie internetowej targów:

http://mazuryhoreca.pl