Na Zamku Dubiecko odbyła się I edycja Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej.
W konkursie wzięło udział 9 dwuosobowych ekip - w tym jedna z Ukrainy - które rywalizowały w trzech turach. Tematem przewodnim tegorocznego konkursu był comber z jelenia i przepiórka.
Festiwalowi towarzyszyły pokazy mody myśliwskiej i trofeów myśliwskich, nie zabrakło degustacji dziczyzny, win z austriackich winnic firmy Winaria, jak i polskich nalewek, przetworów z podkarpackiego derenia oraz pokazów kulinarnych w wykonaniu Giancarla Russo i Janusza Pyry.
Zwycięzcą I edycji Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej został zespół Łukasz Grabowski i Krzysztof Mela z Hotelu Fabryka Wełny z Pabianic. Drugie miejsce zajęła ekipa z Hotelu Grand Sal w Wieliczce: Dariusz Kuduk i Sebastian Stachura. Trzecie miejsce zajęli Mariusz Śliwiński i Artur Urbański z Windsor Hotel w Jachrance.
Pozostałe ekipy startujące w konkursie to:
Agata Kubik, Maciej Gołdyn – Zamek Krasiczyn
Krzysztof Szymczyszyn, Łukasz Karnasiewicz – Dwór Kombornia
Przemysław Żurek, Patryk Mach – Hotel Blue Diamond Active Spa**** Rzeszów
Yaroslav Humeniuk, Andrii Slonopas – Lemberg Graf Lwów
Janina Krystyna Stelmach, Marta Szaganiec – Uzdrowisko Horyniec
Andrzej Serafin, Łukasz Franczyk – Hotel SPA Laskowo