W Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw przyznaliśmy prestiżowe wyróżnienia: międzynarodowe AIG Prix oraz krajowe Ars Coquinaria.
Nagrody wręczył prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce Maciej Dobrzyniecki wraz z Dyrektor Generalną Ministerstwo Sportu i TurystykiAlicją Omięcką oraz gościem honorowym - hiszpańskim szefem kuchni Paco Perezem (posiadającym łącznie 5 gwiazdek w Przewodniku Michelin). Na scenie laureatom towarzyszyli również partnerzy Akademii.
LAUREACI AIG PRIX 2018:
Prix au Chef de L’Avenir / Nagroda Szefa Przyszłości
Marek Flisiński, Water&Wine (Nałęczów)
Prix au Chef Pâtissier / Nagroda Szefa Cukiernictwa
Justyna Ka Kawiak, cukiernia NANAN (Wrocław)
Prix au Sommelier / Nagroda Sommeliera
Kamil Wojtasiak, Butcheryandwine (Warszawa)
Prix de la Littérature Gastronomique / Nagroda Literatury Gastronomicznej
Gosia Kalemba-Drożdż, “Smakowite drzewa”, Pascal (2017)
Prix Multimedia / Nagroda Multimediów
FOOD & FRIENDS - Camilla Hultqvist, Igor Grzeszczuk
LAUREACI ARS COQUINARIA 2018:
ARS COQUINARIA w kategorii Mistrz Mistrzów
Adam Chrząstowski
ARS COQUINARIA w kategorii Przyjaciel Smaku
Magda Gessler
ARS COQUINARIA w kategorii Polski Produkt
Szynka Dylewska Dojrzewająca - Kalinówka - Wzgórza Dylewskie
Gratulujemy wszystkim tegorocznym laureatom!
Dziękujemy również partnerom wydarzenia: Cisowianka Perlage, DAJARAmbition, LOT Polish Airlines, Vorwerk Thermomix Polska.
Fot. Miśko Collective