Nowe menu w Restauracji BRICK Krakowska18 Cafe Bar & Restaurant

Restauracja BRICK Krakowska18 Cafe Bar & Restaurant w Tarnowskich Górach przygotowała nowe jesienne menu. Tradycyjna kuchnia Polska to zamiłowanie właściciela jak i szefa kuchni. Oczkiem w nowm menu jest kuchnia Polska, Beuof strogonow, to  polędwica polska wołowa, cebulka, ogórek kiszony, według starej polskiej receptury idealna na chłodne dni. Mało która restauracja może poszczycić się także tradycyjnym Polskim rosołem z kaczki i wołowiny codziennie świeżo gotowany .

Przystawka to miedzy innymi wątróbka z kaczki smażona z cebulką cechująca się aksamitnym i wytwornym smakiem.

brick 2Dania główne, udko z królika w sosie z grzybów leśnych idealnie się komponuje z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą zasmażaną z boczkiem i śliwkami a także kotleciki cielęce podane na szpinaku w sosie kurkowym. Własne wypieki cukierników restauracji to sernik na murzynku, który zdobył bardzo duże uznanie wśród klientów oraz jabłecznik na cieście kruchym z naszych polskich jabłek, ciasta te, własnego wypieku ustosunkowały się na wysokiej pozycji ciast restauracyjnych na górnym śląsku. Własne uprawy  warzyw i owoców restauracji pozwoliły umieścić restauracje na szczycie najlepszych w regionie.  Jesienne menu to także czarna herbata z konfiturą z dzikiej polskiej róży, herbata z dodatkiem świeżych malin z własnej uprawy, pomarańczy i cynamonu.