PIERWSZE MISTRZOSTWA POLSKI W PRZYRZĄDZANIU ŚLIMAKÓW

Ogłaszamy pierwszy w swoim rodzaju konkurs kulinarny "Pierwsze Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków". Nagrody będą mega, więc radzimy czytać dalej i zabrać się do pracy!

12916727_1165307516855584_1558458940623682541_o

Konkurs odbędzie się 10 lipca w Hotelu Brant w Warszawie. Startować będzie 12 drużyn, składających się z 2 osób, profesjonalistów, których wybierzemy spośród przesłanych do nas zgłoszeń. Początek wydarzenia 9 lipca, zaczynamy odprawą uczestników i wykładem tematycznym p. Grzegorza Skalmowskiego. Wszystkim uczestnikom zapewniamy możliwość noclegu oraz gratisowe pełne wyżywienie podczas całego eventu. (Szczegóły w regulaminie).
Jednocześnie podczas całej imprezy zapewnione będą różnorodne atrakcje dla dzieci jak i również dla dorosłych na terenie obiektu hotelowego. 
 
Po części oficjalnej szefowie Daniel Twardo, Zbyszek Kopycki, Marek Kropielnicki, Samir Motwani oraz Artur Nijakowski wraz z Jurorami przygotują swoje autorskie dania degustacyjne inspirowane naturą, na pięknej porcelanie wypożyczonej od firmy TOM - GAST.
 
Podczas wydarzenia odbędzie się także premiera książki, wydanej przez firmę Snails Garden, w której można znaleźć wiele ciekawych propozycji ze ślimaków i kawioru ze ślimaków.
Autorzy tych dań to kucharze z różnych dziedzin, programów telewizyjnych : Top Chef, Hell's Kitchen i innych. Podczas konkursu będzie nam towarzyszyła telewizja oraz radio (relacje na żywo) oraz wiele znanych osób.
Ślimaka kulinarna podróż  
Przewodni temat konkursu to: Ślimak i kawior ze ślimaków. 
 
Prosimy o wysłanie autorskiego dania ze ślimaka z dowolnymi dodatkami oraz pełnego opisu i zdjęcia potrawy według naszego arkusza zgłoszeniowego. Wybranych 12 ekip wystartuje w konkursie i będzie musiało przyrządzić 6 porcji swojego dania w 60 min. 
Wieczorem 10-go lipca po konkursie odbędzie się gala i wręczenie wspaniałych nagród od sponsorów oraz bal. Zapraszamy do pracy i wysyłajcie nam wasze propozycje na adres email podany niżej.
 
Dokładne informacje o całym wydarzeniu znajdziecie w regulaminie, prosimy o zapoznanie się z szczegółami i zasadami. W razie potrzeby prosimy o kontakt:
Event Manager: Daniel Twardo: 721 966 198 biuro@creatorsmakow.pl
Event Manager: (Euro Chef) Marek Kropielnicki 501 128 798 marcoblue@o2.pl

Program Mistrzostw

9 lipca 2016 r sobota
godz 16.00 zakwaterowanie uczestników
godz 18.00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków) omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk
godz 19.30 wydawanie ślimaków
godz 20.00-23.00 kolacja chata grillowa
 
10 lipca 2016 r niedziela
godz 6.00 do 11.00 śniadanie
godz 8.30 przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich
Przedstawienie składu sędziowskiego, przedstawienie startujących ekip
godz. 8.50 wejście na stanowiska pierwszych ekip
godzi. 9.00-15.00  KONKURS KULINARNY
godzi. 9.00-15.00 live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów, premiera książki ''Ślimaka Kulinarna Podróż''
godz. 19.00 Gala Dinner
Ogłoszenie wyników konkursu oraz wręczanie nagród
Zabawa do białego rana
 
11 lipca 2016 r  poniedziałek
godz 6.00-11.00 śniadanie w hotelu
do godz 12.00 wymeldowanie z hotelu
 
REGULAMIN
Regulamin (354,37kb)
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY