Paweł Salamon i Maciej Pisarek zwycięzcami 16 edycji Kulinarnego Pucharu Polski.

Walka była wyrównana pomiędzy wszystkimi dziesięcioma drużynami, ale to oni właśnie urzekli Jury przygotowanym daniem głównym. Paweł Salamon i Maciej Pisarek tym samym stanęli na najwyższym podium podczas uroczystej Gali KPP, która odbyła się w Sali Ziemi na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Kolejne miejsca zajęli:

II miejsce: Paweł Kubera i Kajetan Świokła

III miejsce: Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski.


W finałowej stawce znaleźli się również:

Rafał Grzegorzek i Przemysław Gryz

Piotr Wójcik i Łukasz Korpysz

Emil Klimas i Dawid Feist

Paweł Wojtysiak i Paweł Spodzieja

Martyna Marcol i Łukasz Czarnota

Dariusz Kuduk i Damian Cezary Kupis

Karolina Wiśniewska i Michał Czekajło