Polak wśród finalistów S.Pellegrino Young Chef 2018

Ogłoszono nazwiska 21 młodych finalistów konkursu S.Pellegrino Young Chef 2018. Wśród najlepszych znalazł się Polak - Marcin Popielarz. Wraz z mentorem Wojciechem Modestem Amaro, duet ten będzie reprezentować Europę Wschodnią i przygotuje potrawę "Wędzony halibut z ogórkiem i koperkiem".

11

S. Pellegrino Young Chef 2018 to prestiżowy konkurs, podczas którego w rolach jurorów wystąpią światowej klasy szefowie kuchni. Będą to: Virgilio Martínez, Margarita Forés, Brett Graham, Annie Féolde, Dominique Crenn, Ana Roš i Paul Pairet – nazywani jako „Seven Sages”.

13 maja w Madiolanie jury wybierze młodego szefa kuchni, który zostanie uznany za najlepszego młodego szefa kuchni na świecie, uzyskując ostateczny tytuł S.Pellegrino Young Chef 2018.

Wielki Finał będzie przebiegał na żywo, a kandydaci przygotują swoje dania, obserwowani przez media i widzów.

Finaliści pokonali swoich rywali w konkursach regionalnych – półfinałach S.Pellegrino Young Chef 2018. Młodym finalistom konkursu przydzielono profesjonalnych mentorów, którzy w miesiącu poprzedzający wielki finał prowadzą i zapewniają wsparcie swoim podopiecznym. Podczas konkursu szefowie kuchni nie będą mogli zmieniać głównych składników swoich dań, natomiast technika wykonania dania i cała reszta zależy już od inwencji finalistów.

Do 13 maja można głosować na swojego kandydata na stronie:

https://www.finedininglovers.com/peoples-choice-award/#_ga=2.13932983.1476904757.1523997939-1460172786.1523997939

Zwycięzcy zostanie wręczona specjalna nagroda publiczności People Choice Award. Uroczystość będzie transmitowana na żywo na stronach Sanpellegrino.com i Finedininglovers.com