Poznańscy Kucharze Razem: Pobudź zmysły i odkryj żywioły

Bohaterami wieczoru będą Szefowie Kuchni znani z konkursów, warsztatów i programów kulinarnych, ale przede wszystkim z pasji do gotowania! 12 znamienitych kucharzy, 7 dań i menu degustacyjne z motywem przewodnim "Pobudź zmysły i odkryj żywioły". W roli głównej wytworne i wyjątkowe dania inspirowane żywiołami, które pobudzą wszystkie zmysły... Wśród szefów kuchni: Tomasz Zdrenka, Tomasz Purol, Dawid Łagowski, Patryk Dziamski, Ernest Jagodziński, Artur Skotarczyk, Mateusz Mikuła, Sergiusz Hieronimczak, Roman Kosmalski, Jakub Kasprzak, Dominika Słaboń oraz Grzegorz Olejarka. Za serwis jak zwykle odpowiadać będzie Tomasz Tarkowski. Gospodarzem wieczoru będzie Szef Restauracji GARDENcity Tomasz Zdrenka - młody, zdolny, ambitny entuzjasta kuchni łączący pracę z pasją, specjalizujący się w nowoczesnej kuchni polskiej z akcentami francuskimi oraz śródziemnomorskimi. Zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski oraz laureat wielu międzynarodowych i prestiżowych konkursów.

Menu Kolacji Degustacyjnej

OGIEŃ

AMUSE-BOUCHE: Halibut / palone siano / palona cebula / agrest

Tomasz Zdrenka / Patryk Dziamski / Dawid Łagowski

WODA

PRZYSTAWKA ZIMNA: Kaczka / rukiew wodna / bonito

Roman Kosmalski / Jakub Kasprzak

OGIEŃ

PRZYSTAWKA CIEPŁA:  Flambirowane grzyby / grzanki / wielkopolski ser smażony / oberżyna

Tomasz Zdrenka / Patryk Dziamski / Dawid Łagowski

WODA

RYBA: Podwędzany dorsz / kokos / mango / bazylia / occa

Sergiusz Hieronimczak / Ernest Jagodziński

POWIETRZE

INTERMEZZO

Dominika Słaboń  / Grzegorz Olejarka

ZIEMIA

MIĘSO: Baweta / burak / ziemniak / czarny bez / brzoza

Artur Skotarczyk / Tomasz Purol

POWIETRZE

DESER: Czekoladowa piniata

Dominika Słaboń  / Grzegorz Olejarka