Bohaterami wieczoru będą Szefowie Kuchni znani z konkursów, warsztatów i programów kulinarnych, ale przede wszystkim z pasji do gotowania! 12 znamienitych kucharzy, 7 dań i menu degustacyjne z motywem przewodnim "Pobudź zmysły i odkryj żywioły". W roli głównej wytworne i wyjątkowe dania inspirowane żywiołami, które pobudzą wszystkie zmysły... Wśród szefów kuchni: Tomasz Zdrenka, Tomasz Purol, Dawid Łagowski, Patryk Dziamski, Ernest Jagodziński, Artur Skotarczyk, Mateusz Mikuła, Sergiusz Hieronimczak, Roman Kosmalski, Jakub Kasprzak, Dominika Słaboń oraz Grzegorz Olejarka. Za serwis jak zwykle odpowiadać będzie Tomasz Tarkowski. Gospodarzem wieczoru będzie Szef Restauracji GARDENcity Tomasz Zdrenka - młody, zdolny, ambitny entuzjasta kuchni łączący pracę z pasją, specjalizujący się w nowoczesnej kuchni polskiej z akcentami francuskimi oraz śródziemnomorskimi. Zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski oraz laureat wielu międzynarodowych i prestiżowych konkursów.
Menu Kolacji Degustacyjnej
OGIEŃ
AMUSE-BOUCHE: Halibut / palone siano / palona cebula / agrest
Tomasz Zdrenka / Patryk Dziamski / Dawid Łagowski
WODA
PRZYSTAWKA ZIMNA: Kaczka / rukiew wodna / bonito
Roman Kosmalski / Jakub Kasprzak
OGIEŃ
PRZYSTAWKA CIEPŁA: Flambirowane grzyby / grzanki / wielkopolski ser smażony / oberżyna
Tomasz Zdrenka / Patryk Dziamski / Dawid Łagowski
WODA
RYBA: Podwędzany dorsz / kokos / mango / bazylia / occa
Sergiusz Hieronimczak / Ernest Jagodziński
POWIETRZE
INTERMEZZO
Dominika Słaboń / Grzegorz Olejarka
ZIEMIA
MIĘSO: Baweta / burak / ziemniak / czarny bez / brzoza
Artur Skotarczyk / Tomasz Purol
POWIETRZE
DESER: Czekoladowa piniata
Dominika Słaboń / Grzegorz Olejarka