Rafał Hreczaniuk szefem kuchni w restauracji Tamka 43

Rafał Hreczaniuk to błyskotliwy i bardzo doświadczony kucharz – pasjonat, który z miłości do gotowania porzucił architekturę. Jest jednym z nielicznych polskich szefów, który pracując z zespołem jednej z najlepszych irlandzkich restauracji - Chapter One w Dublinie, zdobył gwiazdkę Michelina! Ogromny talent kulinarny rozwijał w wielu znakomitych restauracjach na świecie. Przełomem w zawodowej ścieżce i podejściu do sztuki kulinarnej był właśnie wyjazd do Dublina, gdzie pracował z najlepszymi szefami: Aiden’em Byrne w The Commons, Garrett’em Byrne i  Ross’em Lewis w The Chapter, z którymi zdobył wspomnianą gwiazdkę Michelina, czy Derry’m Clark’iem – również z gwiazdkowej L’Ecrivain. W dowód uznania umiejętności Rafała, szef kuchni L’Ecrivain nagrodził go profesjonalnym stażem w legendarnej dwugwiazdkowej restauracji  La Fermata w Mediolanie. Pracując w Chapter One, stał się także wzorem dla innych, przygotowując młodszych i mniej doświadczonych kucharzy do prestiżowych konkursów kulinarnych.

W Polsce Rafał pracował m.in. z Wojciechem Amaro najpierw jako jego zastępca, a następnie szef kuchni w poznańskiej Le Palais Du Cardin.  Do zespołu Tamki 43 dołączył dwa lata temu, od początku tworząc swoje własne dania, a z czasem menu. Cała tegoroczna karta zmieniająca się wraz sezonowymi nowościami jest już autorską koncepcją Rafała.