Rusza Restauracja Mistrzów

32853180_1690325621036718_7454107173195350016_n W dniach 31 maja - 3 czerwca na plaży Hotelu Anders w Starych Jabłonkach odbędzie się Finał Klubowych Mistrzostw Europy w plażowej piłce ręcznej EBT Finals.

Podczas mistrzostw czołówka polskich szefów kuchni pod batutą Dariusza Strucińskiego zadba o podniebienia walczących 24 zespołów, w tym 4 drużyn polskich.

W Restauracji Mistrzów – restauracji z Klasą, specjalnie stworzonej na tę okazję będą gotować:

Karol Okrasa/ Platter by Karol Okrasa

Marek Widomski / Introligatornia Smaku

Tomasz Dziura / Hotel Galaxy

Jarek Walczyk / Pink Lobster

Andrzej Bałdyga

Wirtuozów kuchni w przygotowywaniu odpowiednio zbilansowanych posiłków dla sportowców wesprze  młodzież ze szkoły Gastronomiczno-Spożywczej z Olsztyna. Szefowie z pewnością sięgną po wspaniałe regionalne produkty, z bogactwa których słyną Mazury.

Patronat merytoryczny nad tegoroczną edycją Restauracji Mistrzów - Restauracji z Klasą objął Klub Szefów Kuchni.