W dniach 31 maja - 3 czerwca na plaży Hotelu Anders w Starych Jabłonkach odbędzie się Finał Klubowych Mistrzostw Europy w plażowej piłce ręcznej EBT Finals.
Podczas mistrzostw czołówka polskich szefów kuchni pod batutą Dariusza Strucińskiego zadba o podniebienia walczących 24 zespołów, w tym 4 drużyn polskich.
W Restauracji Mistrzów – restauracji z Klasą, specjalnie stworzonej na tę okazję będą gotować:
Karol Okrasa/ Platter by Karol Okrasa
Marek Widomski / Introligatornia Smaku
Tomasz Dziura / Hotel Galaxy
Jarek Walczyk / Pink Lobster
Andrzej Bałdyga
Wirtuozów kuchni w przygotowywaniu odpowiednio zbilansowanych posiłków dla sportowców wesprze młodzież ze szkoły Gastronomiczno-Spożywczej z Olsztyna. Szefowie z pewnością sięgną po wspaniałe regionalne produkty, z bogactwa których słyną Mazury.
Patronat merytoryczny nad tegoroczną edycją Restauracji Mistrzów - Restauracji z Klasą objął Klub Szefów Kuchni.