TOP 5 ZDJĘĆ POTRAW W CZERWCU

Fotografia kulinarna to nic innego, jak próba uwiecznienia przygotowanych potraw, kompozycji kulinarnych, czyli wszystkiego, co może wyglądać ładnie na talerzu, a następnie zostać zjedzone. Kusząca zmysły fotografia kulinarna ma ogromną wartość marketingową i ogromne znaczenie szczególnie biorąc pod uwagę komunikację z gośćmi restauracji. Jesteśmy wzrokowcami i jeśli zobaczymy na zdjęciu ciekawie wyglądającą potrawę, chęć odwiedzenia restauracji i jej skosztowania jest znacznie większa. Dobre, profesjonalne zdjęcie potrawy jest bardzo ważne bo potrafi uzmysłowić gościom co dostaną na talerzu po zamówieniu dania.

Co miesiąc będziemy prezentować TOP5 – najlepszych zdjęcia potraw – polub, udostępniaj zdjęcia prezentowane na naszym fanpage'u zwiększając tym samym szansę na znalezienie się w TOP 5 miesiąca.

TOP 5 – czerwiec 2018

1. Krem ze szparagów / jajo 64°C / trufla

x1

Szef kuchni: Szymon Bracik

Pszczyna, Restauracja Wodna Wieża

 

2. Grillowany T-bone jagnięcy podawany z emulsją z wiśni, grillowanymi szparagami, kalafiorem i kompresowaną gruszką z cukinią.

x3

Szef Kuchni: Krzysztof Łosiewicz

Szczecin, Restauracja Klimatt

 

3.Gravlax z troci, cytrusy, zielony ogórek, crème fraîche

x2

Szef kuchni: Szymon Bracik

Pszczyna, Restauracja Wodna Wieża

 

4. Dorsz podany z gruszką, ciastem francuskim i sosem musztardowym.

x4

Szef kuchni: Dariusz Siciarz

Zakopane, Góralska Tradycja

 

5. Maślanka | Kefir | Sałata | Ziemniak

x5

Szef kuchni: Michał Lelek

Zakopane, Restauracja HALKA w ARIES HOTEL & SPA