Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO w Gdańsku to miejsce, gdzie profesjonalizm i doświadczenie łączy się ze świeżym spojrzeniem na gastronomię. Już w dniach 03-04.02.2016 r. odbędzie się najważniejsze spotkanie przedstawicieli branży gastronomicznej na północy Polski, które cieszy się rosnącym zainteresowaniem pomorskich restauratorów, hotelarzy, cukierników oraz piekarzy.
W ramach targów przygotowano kilka stref tematycznych. Strefa Prezentacji i Warsztatów to okazja spotkania się z osobami znanymi z programów kulinarnych, autorami książek poświęconych gotowaniu oraz z zawodowymi kucharzami i cukiernikami. Do współpracy zapraszane są kluczowe osoby z branży gastronomicznej, które dzielą się wiedzą i doświadczeniem. Strefa Deserowe Inspiracje dedykowana jest „słodkiej gastronomii”. W Strefie Bezglutenowej można zapoznać się z szeroką ofertą produktów, skosztować potraw oraz uzyskać porady jak wprowadzić dania bezglutenowe do menu restauracji. Podczas tegorocznej edycji targów zadebiutuje Strefa Inteligentna Restauracja, w której zaprezentowane zostaną najnowsze rozwiązania technologiczne dla gastronomii. W ofercie targów znajdą się m.in.: systemy inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowanego sterowania i kontroli oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia.
W tym roku, wśród gości targowych znajdą się m.in.: Charles Daigneault - kucharz, finalista MasterChefa i agent kulinarny Magdy Gessler w programie „Kuchenne rewolucje. Powroty” oraz Krzysztof Trzópek – Mistrz Cukiernictwa.
Nie przypadkiem impreza odbywa się w Gdańsku, sercu Pomorza. Miasto słynie z wielowiekowej tradycji restauratorskiej i każdego roku kusi turystów swoją gastronomiczną ofertą. To również atrakcyjny rynek dla producentów i dystrybutorów, którzy starają się dotrzeć do klientów z północnej części kraju.
Program Targów FOOD-to-GO
3.02.2016 r., ŚRODA
10:30 – 11:00 UpMenu, Adelina Frydel
Nowoczesne narzędzia marketingowe dla gastronomii.
11:00 – 11:30 Inclever-GOPOS.pl, Grzegorz Kożuchowski
Inteligentny system dla gastronomii połączony z interaktywnym stołem.
11:30 – 12:00 MOOD Polska, Aleksandra Potrykus-Wincza
Marketing sensoryczny i jego wpływ na sprzedaż w punkcie gastronomicznym.
12:00 – 13:00 Charlie Daigneault, finalista programu „MasterChef”
Pokaz specjalny.
13:30 – 14:30 Krzysztof Trzópek, Cukiernia Piekarnia Z Pasją
Pokaz zdobienia tortów.
14:30 – 15:15 Tomasz Deker, Mistrz Cukiernictwa
Desery monoporcyjne.
4.02.2016 r., CZWARTEK
10:30 – 11:00 Stowarzyszenie Osób z Celiakią I Na Diecie Bezglutenowej
"Bez glutenu w karnawale"
11:00 – 12:00 Atelier Smaku, Jola Słoma i Mirek Trymbulak
Bezglutenowa kuchnia wegańska. Pokaz wypieków pączków bezglutenowych.
12:00 – 13:00 Małgorzata Weber, P.AN Centrum Słodkiej Dekoracji
"SHOT TO GO, czyli mini desery, także na wynos".
13:00 – 13:30 Global-Lab, Przemysław Sitnik
Urządzenia mobilne kluczem do interaktywnej restauracji.
13:30 – 14:00 SOFTECH, Marcin Dąbrowski
Jak efektywnie wykorzystać system do gastronomii?
14:00 – 14:30 Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego
Tradycyjny deser na zapusty.
Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AMBEREXPO
ul. Żaglowa 11, 80-560 Gdańsk