Targi Gastro Hotel

276_1302013824_gastro_hotel_logo W dniach 2-4 kwiecień w Kołobrzegu odbędą się targi Gastro-Hotel. Hala Milenium kolejny raz zamieni się w miejsce prezentacji najnowszego sprzętu i akcesoriów dla gastronomii, wyposażenia wnętrz hoteli, pensjonatów. Będzie również miejscem spotkań, wymiany doświadczeń i nawiązywania kontaktów przez przedstawicieli i menadżerów hoteli, moteli, restauracji, SPA, pensjonatów, barów, pizzerii itd. Oczywiście tradycyjnie nie zabraknie szkoleń i pokazów w wykonaniu mistrzów swojego fachu.

W tegorocznej edycji, wzorem lat ubiegłych, będą również miały miejsce spotkania z przedstawicielami firm działających w branży gastronomicznej, cukierniczej, piekarniczej i hotelarskiej. Każdy uczestnik będzie mógł skorzystać z bogatej oferty programowej. Nowościami na targach będą m.in.: spotkania brokerskie, szkolenie "Jak zwiększyć sprzedaż w niskim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem internetu", oferta specjalna - Nocowanie.pl, nowoczesne techniki gotowania - pokazy kulinarne połączone z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza.

Program targów.

 

środa 2 kwietnia 2014 10.00 – 17.00

10.00 – uroczyste rozpoczęcie targów
10.10 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach

10.30– 11.30 – pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza – Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni

10.30 – 12.00 - Obsługa klienta w gastronomii. Twórcze podejście do sprzedaży i obsługi w gastronomii – szkolenie

12.00 – 13.30 - szkolenie „Jak zwiększyć sprzedaż w niskim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem internetu

12.00 – 13.00 – pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza – Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni

12.30 - 13.30 - Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – prezentacja z pokazem

13.30 – 14.30 – pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza – Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni

13.45 – 15.15- Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości –szkolenie

17.00 – zakończenie targów

czwartek 3 kwietnia 2014 10.00 – 17.00

10.00 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach

10.30– 11.30 – pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza – Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni

10.30 - 11.30 - Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa –prezentacja z pokazem

12.00 – 13.30- Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie

12.00 – 13.00 – pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza– Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni

13.30 – 14.30 – pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza – Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni

14.00 – 15.30 - Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii - szkolenie dla kadry menedżerskiej


piątek 4 kwietnia 2014 10.00 – 15.00

10.00 – rozpoczęcie targów
10.00 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach

10.00 – warsztaty kulinarne z Agencją Rynku Rolnego – „Zachodniopomorskie pachnące śledziem”

10.00 – szkolenie Wino w gastronomi- umiejętność sprzedaży

10.00 – 11.30 - Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie

11.00 – konkurs Stół dobrze nakryty- aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego

11.30 – 12.15 ocena konkursu i ogłoszenie wyników

12.30 – 14.00 Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości –szkolenie

15.00 - zakończenie targów

*Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów
Wstęp na targi jest bezpłatny.


Wstęp na targi jest bezpłatny.