Hotel ZAMEK RYN**** wspólnie z producentami i dystrybutorami wina z całego świata przygotuje prawdziwe ZAMKOWE BACHANALIA w odsłonie NIGHT & DAY.
Festiwal po raz kolejny odbędzie się w niezwykłym Hotelu ZAMEK RYN****.
To wyjątkowe w skali światowej miejsce, położone w samym sercu Krainy Wielkich Jezior mazurskich, oferuje swoim Gościom 167 stylowych pokoi, Najlepszą Restauracje w obiektach Historycznych w 2012 r. , Winiarnię, Zbrojownię z kręgielnią i kasynem oraz salą myśliwską, centrum konferencyjne, centrum rekreacji usytuowane w zamkowych podziemiach oraz klimatyczne SPA Księżnej Anny.
Główną areną zbliżającego się wydarzenia będzie zamkowy Dziedziniec .
Upajający i dobroczynny wpływ wina, zaskakujące bogactwem aromatów sery i rozpływające się w ustach słodyczą delikatne praliny podczas wyjątkowego weekendu.
Zamkowy Dziedziniec mieniący się feerią barw i smaków słonecznej Toskanii, zielonej Andaluzji, kolorowej Prowansji, nadreńskich winnic i południowego brzegu Balatonu!
To jedyna okazja do przeżycia niezwykłych doznań smakowych i skosztowania trunków z całego świata.
Specjalna oprawa wydarzenia, uświetnionemu obecnością producentów i importerów najlepszych win z całego świata, doskonałą kuchnią, pokazami i prezentacjami jak w odpowiedni sposób łączyć i serwować wina i sery.
To impreza, podczas której także producenci szlachetnych oliw i octów, naczyń, szkła i innych akcesoriów związanych z winem mają możliwość zaprezentowania swoich produktów miłośnikom wina.
Program:
PIĄTEK– 14 LISTOPADA 2014 r.
17.00-22.00 Zamkowa Restauracja REFEKTARZ zaprasza na kolację
18.00-24.00 Prezentacje sponsorskie dzień zjazdowy
21.00-02.00 Castle Night Club – wieczór taneczny
21.00-24.00 Tajemnicza „JASKINIA HAZARDU” – szczypta adrenaliny i doskonała zabawa w Castle Casino
SOBOTA – 15 LISTOPADA 2014 r.
DZIEN OTWARTY ZAMKOWY DZIEDZINIEC W GODZ. 10.00 – 17.00 WSTĘP WOLNY
10.00-17.00 Prezentacja produktów wystawców
10.00-17.00 Show kulinarne Szefów Kuchni mazurskich hoteli - kucharze będą przygotowywać dania na bazie Kaczki i win
11.00-12.00, 14.00-15.00 Pokaz serowarski (warzenia sera) z Akademią Siedliska pod Lipami
11.00-13.00, 14.00-16.00 Pokazy i nauka Carvingu
10.00-17.00 Degustacje i szkolenia z zakresu win w zamkowej Winiarni - degustacje odbywają się co godzinę (wstęp wolny)
14.00-16.00 Lunch w formie bogatego bufetu w Restauracji REFEKTARZ
20.00 OFICJALNE ZAKOŃCZENIE FESTIWALU - wręczenie Pierścieni Komtura za najlepsze trzy wina Festiwalu oraz Jubileuszowego Pucharu przechodniego dla najciekawszego stoiska wystawienniczego podczas Festiwalu (Dziedziniec Zamkowy)
20.30 GALA DINNER z występem zespołu tanecznego, pokazem barmańskim i muzyką na żywo
Dla Gości, którzy nie wykupili pakietu pobytowego Bachanalia, cena za udział w GALI - oficjalnym zakończeniu Festiwalu - wynosi 150 PLN / Osoba. (w cenie kolacja, napoje bezalkoholowe, degustacja win, degustacja Wódki Baczewski, program artystyczny)
Podzas prezentacji na zamkowym Dziedzińcu przez dwa dni wiele dodatkowych atrakcji, m.in.:
WARSZTATY WINIARSKIE
WARSZTATY CARVINGU
WARSZTATY SEROWARSKIE
LIVE COOKING
WINNE IMPRESJE w SPAKsiężnej Anny
ZACHĘCAMY DO ZAKUPU PAKIETU POBYTOWEGO ZWIĄZANEGO Z FESTIWALEM
http://www.zamekryn.pl/bachanalia-pakiet