VI Konkurs Kulinarny „Festiwal Ryb bałtyckich”

W Hotelu Senator odbyła się VI edycja Festiwalu Ryb Bałtyckich - Konkursu Nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski 2014.  Impreza po raz kolejny przyciągnęła na środkowe wybrzeże najlepszych kucharzy z całej Polski.

W tegorocznej edycji konkursu tematem przewodnim było przygotowanie przystawki ciepłej z combra królika, a także dania głównego z troci wędrownej lub dorsza bałtyckiego. Na przygotowanie sześć porcji ciepłej przystawki oraz sześć porcji dania głównego uczestnicy zmagań mieli 90 minut.

Zwycięzcą konkursu został zespół z Hotelu Hilton z Gdańska w składzie: Robert Sobolewski, Bartosz Kamieński.

II Miejsce: Restauracja Gusto Food&Wine: Dawid Wysocki, Jakub Igryś.

III Miejsce: Restauracja Rzeka Smaków: Artur Szymański, Dawid Sarna.

998440_671808832878005_46818284_n1451494_671808692878019_453339138_n1479007_671808742878014_448719107_n1493152_671808909544664_1089501149_n1526771_671808542878034_800267722_n1797589_671808962877992_174404887_n