WIOSENNE MENU W LE VICTORIA BRASSERIE MODERNE

2Restauracja Le Victoria Brasserie Moderne zaprasza Państwa na nowe doznania kulinarne. Tym razem kulinarna podróż smaków rozpoczyna się z Wiosennym Menu. Nowe sezonowe menu będzie dostępne w restauracji już w marcu 2015 roku. Menu zostało przygotowane przez naszego Szefa kuchni, Macieja Majewskiego na podstawie Jego autorskiej koncepcji.

Wiosenne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne proponuje Państwu tej wiosny bogactwo wyrafinowanych smaków oparte na najświeższych składnikach i kuszących aromatach. Zapraszamy na szeroki wybór wyjątkowych kompozycji szefa kuchni, wśród których znajdują się : pasztet z kaczki w cieście z foie gras podawane z marynowanymi warzywami i jabłkowym chutney, filet z okonia morskiego z kalafiorowym purée i rybnym velouté, schab z mlecznego prosiaka podawany z purée z selera, smażoną dymką w kompozycji z sosem z tymiankiemjak również polędwica cielęca, z chrupiącą grasicą, chrupiącymi sercami sałaty rzymskiej i glazurowana pietruszką.

3 Osoby poszukujące wykwintnej kuchni, która jednocześnie zapewnia minimalną ilość kalorii polecamy dania „De-Light”
dostępne w Menu. Wśród rekomendowanych propozycji Szefa kuchni znajduje się m.in.  sałatka z wiosennych warzyw na bazie ziół w kompozycji z pudrem na bazie słonecznika. Wśród wiosennych propozycji naszego szefa kuchni znajduje się również aromatyczna zupa na bazie wiosennych warzyw w połączeniu z klasycznym francuskim pistou przygotowane z bazylii, czosnku i oliwy. Polecamy także łososia z risotto z zielonym groszkiem i miętą z kremem z langustynek.

Bogaty wybór deserów dopełni Państwa kulinarne doznania w Le Victoria Brasserie Moderne. Wśród naszych propozycji polecamy Państwu szczególnie carpaccio z ananasa, podawane w akompaniamencie syropu z estragonu i sorbetu z trawy cytrynowej czy też mus czekoladowy, podawany z czekoladową kruszonką, karmelowym tiulem i lodami z mięty pieprzowej. W ofercie znajduje się również ciekawy wybór  francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów, a także cytrynowy biszkopt z kremem cytrynowym, bezą i kandyzowaną skórką cytryny.

4Nasze menu tworzone jest z pasją. Dania według koncepcji Szefa kuchni  Macieja Majewskiego są wynikiem jego kulinarnych pasji i zaangażowania. Menu w naszej restauracji oparte jest na najlepszej jakości sezonowych produktach, pochodzących od naszych sprawdzonych dostawców. Nasze Menu to nie tylko bogactwo smaków i kreatywne kompozycje naszego szefa kuchni, lecz również odżywcze, zbilansowane dania dla idealnej równowagi naszych gości. Osoby bezglutenowe oraz wegetarianie również znajdą ciekawe propozycje w Le Victoria Brasserie Moderne w tym sezonie. Zapraszamy na bogactwo francuskich i polskich smaków wiosny w naszej restauracji. 

LE VICTORIA BRASSERIE MODERNE

Położona w samym centrum Warszawy, Le Victoria Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie z polskimi akcentami kulinarnymi. Menu jest finezyjnym połączeniem tradycyjnej francuskiej i polskiej kuchni, w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie dania są przygotowywane w otwartej kuchni na oczach gości, którzy mogą delektować się zapachami naszej kuchni. Imponująca kolekcja najlepszych roczników win jest doskonałym uzupełnieniem kulinarnej przygody w Le Victoria Brasserie Moderne. Elegancja naszej Brasserie jest podkreślona przez wyrafinowane wnętrza projektu światowej klasy architekta Didier Gomeza. 

 5

6 

7

8