Weź udział w Goût de France - Good France 2017

21 marca 2017 r. odbędzie się trzecia edycja wydarzenia „Goût de France/ Good France”. W tym dniu restauracje z całego świata będą serwować typowe francuskie menu.

W Polsce w pierwszej edycji wydarzenia w 2015 roku wzięło udział 37 restauracji, w 2016 było ich już 93.

Zapisy dla szefów kuchni pragnących wziąć udział w trzeciej edycji „Goût de France/ Good France” potrwają do 25 stycznia 2017 r.

Każde zgłoszone menu powinno eksponować francuską gastronomię w całej jej różnorodności, przy zachowaniu dla każdego szefa kuchni swobody w dostosowaniu oferty do dostępnych na miejscowym rynku produktów wysokiej jakości. W tej drugiej edycji „Goût de France / Good France” proponowane menu winny nawiązywać do przepisu zainspirowanego francuską sztuką kulinarną.

Menu „Goût de France / Good France” powinno składać się z następujących pozycji:
Aperitif
Przystawki
Danie/a główne
Deska serów
Deser(y)
Francuskie wina i szampany
Wysokość ceny za menu ustala sama restauracja.

Propozycję menu wraz z danymi szefa kuchni i restauracji należy przesłać on-line do organizatorów poprzez oficjalną stronę internetową akcji „Goût de France / Good France”: http://us.france.fr/en/goodfrance2017.
Restauracje, które w ubiegłych latach brały udział w tym wydarzeniu, mogą odtworzyć swoje konto użytkownika, używając hasła logowania z poprzedniej edycji.

Często zadawane pytania: faq gout de france 2017 wersja pl (62,23kb)