Znamy finalistów XI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej!

Jury w składzie Grzegorz Kazubski - Makro HoReCa Centrum Manager, Grzegorz Labuda -Executive Chef Grand Hotel Tiffi, Iława, Joanna Ochniak – Przewodnicząca Kobiet World Chefs Association, Ewa Olejniczak - Executive Chef Restauracja Villa Foksal, Warszawa, Paweł Oszczyk – Szef Kuchni Hotelu La Regina, Warszawa, Paweł Rozmiarek - Szef Kuchni Brovaria Poznań oraz Tomasz Purol - Executive Chef Blow Up Hall, Poznań wybrało dwunastu finalistów. 
 
O tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej walczyć będą:
 
  • Klaudia Jankowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
  • Kamila Matela z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
  • Tomasz Grota z Zespołu Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych w Gdyni
  • Wojciech Komsa z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
  • Stanisław Górka z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
  • Oskar Dąbrowski z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
  • Dziewięcki Adrian z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej
  • Dzikowski Łukasz z Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu przy ul. Kłodzkiej
  • Kopania Przemysław z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej
  • Kwiecień Robert z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu przy ul. Kościuszki
  • Lipińska Natalia z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej
  • Paluszkiewicz Patrycja z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej

W tym roku uczestnicy zmierzyli się z przygotowaniem dania głównego z:

Kurczaka zagrodowego, miodu pszczelego, topinamburu, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Redukcji drobiowej do sosów Knorr Professional.

Udział w konkursie to możliwość doskonalenia wiedzy i umiejętności w zakresie tradycyjnej i nowoczesnej kuchni, poznawania nowych trendów i technik kulinarnych czy zastosowań produktów convenience. To także szansa na uzyskanie porad i wskazówek bezpośrednio od najlepszych fachowców z branży, którzy zasiadają w jury. 
Laureaci konkursu będą walczyć o tygodniowy staż w zagranicznej restauracji z gwiazdką Michelin, oraz o udział finale prestiżowego konkursu dla profesjonalistów - Primerba Cup 2015. 

Finalistom serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia!