Znamy temat 10 Jubileuszowej edycji Primerby Cup 2015

news1_6848 W tegorocznej edycji Primerby Cup uczestnicy będą mieli za zadanie przygotować:
  • Przystawkę ciepłą przygotowaną z „Małży św.Jakuba, ogórka i Primerby Professional Knorr.
  • Danie główne z combra jagnięcego, gruszki i Priemerby Professional Knorr.
Na zgłoszenia czekamy do 26 maja 2015 r. na adres mailowy:elzbieta.gizinska@unilever.com lub ufs.poland@unilever.com
 
Lista Drużyn przechodzących do II etapu Konkursu zostanie zamieszczona na stronie internetowej www.ufs.com do 30 maja 2015r.
 
Półfinał konkursu odbędzie się 10 czerwca 2015r. w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu.
 
Pierwsza edycja konkursu odbyła się w 2006 roku. Nazwa pochodzi od produktu dla profesjonalistów - Primerba KNORR,  którą uczestnicy są zobligowani wykorzystać we wszystkich daniach konkursowych.
 
Konkurs rozgrywany jest w 3 etapach:
  • I etap: kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie przepisów.
    Uczestnicy przesyłają przepisy na danie główne i ciepłą zakąskę, wraz
    ze zdjęciem, zgodnie z tematem przewodnim konkursu. Podczas eliminacji wstępnych jury wybiera uczestników półfinału.
  • II etap: półfinał
    Rywalizacja półfinałowa odbywa się w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w PoznaniuBierze w niej udział 16 zakwalifikowanych drużyn, 

    z czego do ścisłego finału przechodzi 7 drużyn + Zwycięzca Młody Kreator Sztuki Kulinarnej.
  • III etap: finał
    Odbywa się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich podczas targów Polagra Gastro.

REGULAMIN KONKURSURegulamin konkursu (345,14kb)