
- Przystawkę ciepłą przygotowaną z „Małży św.Jakuba, ogórka i Primerby Professional Knorr.
- Danie główne z combra jagnięcego, gruszki i Priemerby Professional Knorr.
Na zgłoszenia czekamy do 26 maja 2015 r. na adres mailowy:elzbieta.gizinska@unilever.com lub ufs.poland@unilever.com
Lista Drużyn przechodzących do II etapu Konkursu zostanie zamieszczona na stronie internetowej www.ufs.com do 30 maja 2015r.
Półfinał konkursu odbędzie się 10 czerwca 2015r. w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu.
Pierwsza edycja konkursu odbyła się w 2006 roku. Nazwa pochodzi od produktu dla profesjonalistów - Primerba KNORR, którą uczestnicy są zobligowani wykorzystać we wszystkich daniach konkursowych.
Konkurs rozgrywany jest w 3 etapach:
- I etap: kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie przepisów.
Uczestnicy przesyłają przepisy na danie główne i ciepłą zakąskę, wraz
ze zdjęciem, zgodnie z tematem przewodnim konkursu. Podczas eliminacji wstępnych jury wybiera uczestników półfinału. - II etap: półfinał
Rywalizacja półfinałowa odbywa się w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu. Bierze w niej udział 16 zakwalifikowanych drużyn,
z czego do ścisłego finału przechodzi 7 drużyn + Zwycięzca Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. - III etap: finał
Odbywa się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich podczas targów Polagra Gastro.
REGULAMIN KONKURSU; Regulamin konkursu (345,14kb)