Bartosz Peter i Rafal Kudlinski z hotelu Copernicus w Toruniu, zwycięzcy Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L'Art de la Cuisine Martell 2017 zdobyli Kulinarny Puchar Polski 2017.
Na drugim miejscu uplasowali się Paweł Salamon z Hotelu Smolarnia i Maciej Pisarek a na trzecim Paweł Kubera i Kajetan Świokła z restauracji w hotelu DeSilva w Poznaniu.
Zadanie Konkursowe polegało na przygotowaniu deseru z jabłek grójeckich, przekąski ze świeżej przepiórki, pistacji zielonych i octu balsamicznego oraz dania głównego z filetu z halibuta, czarnego ryżu i szynki parmeńskiej.
Kwalifikacje do Kulinarnego Pucharu Polski trwały przez cały roku. Rozpoczęły się we wrześniu konkursem Primerba Cup, który miał miejsce podczas targów Polagra Gastro 2016 w Poznaniu, a zakończyły w sierpniu, w Ustroniu, Międzynarodowymi Mistrzostwami w Podawaniu Baraniny. W sumie, przyznano 10 nominacji do finału Kulinarnego Pucharu Polski. W tegorocznej edycji KPP wystąpili również zwycięzcy ubiegłorocznej edycji konkursu Paweł Salamon z Hotelu Smolarnia i Maciej Pisarek.