Dworek New Restaurant

Dworek New Restaurant jest miejscem wyjątkowym, którego wnętrza przenika historia i tradycja, a wypełnia współczesny styl. Pieczołowicie odrestaurowaną rezydencję rodziny Zippers z 1830 r. otacza piękny zabytkowy park. Dworek dysponuje kilkoma salami z różnymi akcentami architektonicznymi, przyjemną piwniczką z wyjściem na ogród, ogrodem zimowym.

Zapewni naszym Gościom kameralną atmosferę, dostarczamy wrażeń estetycznych i kulinarnych. Pragniemy, aby wizyta w Dworek New Restaurant była chwilą wytchnienia w zabiegany dzień.

Do dyspozycji Naszych Gości oddajemy pięć klimatyzowanych sal; idealnych na uroczystości rodzinne, szkolenia, konferencje, zapewniających prywatność i komfort.

Specjalnie skomponowane menu przez Naszego Szefa Kuchni Przemysława Baczańskiego, zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienie, ponieważ najważniejszym walorem naszych dań jest smak.

Nasza filozofia kuchni oparta jest na najlepszych standardach europejskich.
Karta menu opiera się na sezonowości produktów i zmienia się razem z porami roku.

Dworek New Restaurant dwukrotnie został wyróżniony dwiema czapkami w żółtym przewodniku Gault & Millau.

 

dworek-3


Dane teleadresowe

Adres:
Żywiecka 193, Bielsko Biała
GPS:
49.794066400000, 19.067029900000
Telefon:
+48 33 817 83 40
marketing@dworekbielsko.pl
Internet:
dworekbielsko.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 130
Ilość miejsc w ogródku: 30

Karta dań

Menu

Przystawki

Boczniaki smażone/ cebula/ pomidor/ czosnek/ rukola/ chips ryżowy/ oliwa szczypiorkowa/ olej rzepakowy z olejarni Olmat - 25 zł

Śledź/ oliwa szczypiorkowa/ jabłko/ cebula czerwona/ endywia - 21 zł

Tatar wołowy siekany/ czerwona cebula/ ogórek kiszony/ borowik marynowany/ Dijon/ żółtko/ nasturcja - 35 zł

Kozi ser/ grzanka/ daktyle/ gruszka/ orzech laskowy/ miód/ burak/ rukola - 27 zł

Zupy

Dynia/ salami calabra/ serek philadelphia - 17 zł

Pieczony ziemniak/ pstrąg marynowany/ kruszonka ziołowa - 15 zł

Zupa grzybowa/ boczek/ ciasto francuskie - 19 zł

Dania wegetariańskie

Risotto/ podgrzybek - 27 zł

Pierogi/ dynia/ szpinak/ marchew - 23 zł

Dania rybne i owoce morza

Sandacz/ fenkuł/ zielone jabłko/ soczewica/ orzech włoski - 47 zł

Makaron/ sepia/ mule/ krewetki/ oliwa/ czosnek/ pietruszka - 47 zł   

Mule/ białe wino/ śmietana/ masło/ cebula/*  czosnek/ pietruszka/ bagietka 300g / 800g - 29 zł / 49 zł

Mule/ białe wino/ pomidory/ śmietana/ masło/* cebula/czosnek/ pietruszka/ bagietka 300g / 800g - 29 zł / 49 zł

*Dostępne tylko w czwartek i piątek

Dania mięsne

Pierś z kurczaka zagrodowego/ groszek zielony/ krokiet ziemniaczany/ brukselka piklowana/ mus z papryki - 35 zł

Polędwiczka wieprzowa / panierka ziołowa/ palony ziemniak/ puree pietruszkowo-jabłkowe/ szalotka - 37 zł

Pierś kacza/ dynia/ jabłko/ sos demi glace/ rydze - 43 zł

Cielęcina/ boczek/ palony kalafior/ puree z kalafiora/ ziemniak/ koperek/ rzodkiewka - 43 zł

Jagnięcina sous-vide/ biała fasola/ pomidory/ szpinak/ crème fraiche - 47 zł

Polędwica wołowa/ cukinia/ papryka/ czerwona cebula/ frytki/ endywia/ sos z zielonym pieprzem lub demi glace Olej rzepakowy z olejarni Olmat - 69 zł

Desery

Beza/ mascarpone/ marakuja/ miód/ limonka - 17 zł

Chałwa/ biała czekolada/ malina/ pistacje/ limonka - 19 zł

Czekolada/ kasza jaglana/ banan/ wiśnie - 15 zł           

Selekcja deserów - 25 zł

Menu degustacyjne:

Menu degustacyjne *

Menu degustacyjne z dedykowanymi winami *

* O szczegóły zapytaj kelnera