Leśna Perła

Leśna Perła to miejsce jak z kart najpiękniejszych dzieł polskiej literatury, opowiadających o urokliwych dworach i życiu ich mieszkańców. Obiekt o wyjątkowej architekturze idealnie komponuje się z otoczeniem, a najlepsi kucharze serwują dania kuchni śląskiej, polskiej i europejskiej, które łączą elementy tradycyjnych smaków z nowoczesnym przygotowaniem i podaniem. Specjalizują się w daniach z dziczyzny, opartych na dawnych recepturach. Polecają także wyselekcjonowane wina jako idealne uzupełnienie podawanych dań.

Leśna Perła urzekła artystów i ludzi mediów, wybierających ją na miejsce biesiadowania i tworzenia programów dla telewizji regionalnych. Jest wymarzonym miejscem na rodzinny obiad, romantyczną kolację, a także na wielkie uroczystości i firmowe eventy. Obszerne i urządzone z dużym wyczuciem smaku pokoje hotelowe zachęcają do zostania w tej pięknej scenerii na dłużej.

W 2019 roku Leśna Perła dołączyła do Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki” i w tym samym roku zdobyła I MIEJSCE na XIV Festiwalu „Śląskie Smaki” w Rudach, otrzymując statuetkę Złotego Durszlaka oraz tytuł Eksperta Śląskich Smaków. Szlak powstał z inicjatywy Śląskiej Organizacji Turystycznej w trosce o kulinarne dziedzictwo regionu.

Wiosną 2019 roku w Leśnej Perle odbył się Festiwal Tortów, Ciast i Ciasteczek, który w związku z dużym zainteresowaniem wystawców i smakoszy będzie kontynuowany w następnych latach.

 


Dane teleadresowe

Adres:
Leśna 1, 44-160 Rudziniec
GPS:
50.368283000000, 18.407335300000
Telefon:
+48 32 411 23 23
biuro@lesnaperla.com
Internet:
lesnaperla.com

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 400
Ilość miejsc w ogródku: 35

Karta dań

Menu

Szef Kuchni poleca:

Chrzanica

Pieczeń z daniela w delikatnym sosie podana z bratkartoflami i kapustą zasmażaną

Rolada z daniela na sosie borowikowym z kluskami śląskimi i modrą kapustą

Policzki wołowe z ziemniakiem paryskim i ćwikłą z chrzanem

Grillowany labraks z polentą rozmarynową i karmelizowanymi warzywami

Sernik limonkowy z sosem malinowo-rozmarynowym i ziemią czekoladową

Semifredo kawowe z sosem z czarnego bzu i świeżymi owocami