Restauracja Villa Gardena

Villa Gardena to przede wszystkim restauracja a la carte. Na indywidualne życzenie Gości oferuje również specjalne 5 lub 7 setowe menu degustacyjne. To idealne miejsce na eleganckie, codzienne spotkania biznesowe, jak również okolicznościowe przyjęcia rodzinne.

Jesteśmy miejscem dla ludzi, którzy cenią zdrowie, nowoczesność oraz nietuzinkowość. Proponujemy autorską, międzynarodową kuchnię z akcentami polski, regionu, natury, lasu i ogrodu. Estetyka, precyzja i harmonia smaków dają gwarancję niezapomnianych wrażeń kulinarnych.

Ewenementem Villa Gardena jest sezonowanie wołowiny na sucho w naszej restauracji, taką  technikę stosujemy jako nieliczni jeszcze w Polsce. Posiadamy również szeroką gamę wołowiny z różnych zakątków Świata, w tym oryginalną, certyfikowaną KOBE.

Wspieramy również nasz region -  proponujemy unikalne, niefiltrowane, rzemieślnicze piwa z Browaru Dziedzice.

Dopełnieniem karty menu są wyselekcjonowane wina pochodzące z  Hiszpanii, Francji przez Włochy, Australię i Nową Zelandię aż po Ameryka Południową.


Dane teleadresowe

Adres:
Al. Planetarium 1, Chorzów
GPS:
50.291977300000, 18.998913200000
Telefon:
+48 32 725 05 05
biuro@restauracjavillagardena.pl
Internet:
restauracjavillagardena.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 74
Ilość miejsc w ogródku: 20

Karta dań

Menu

PRZYSTAWKI

Sałata sezonowa - marynaty z warzyw / dressing z octu cydrowego  - 22 PLN             

Śledź bałtycki - groszek cukrowy / piana z domowego cydru / jabłko / olej lniany - 24 PLN

Tatar z wołowiny - domowe pikle / płynne żółtko/ majonez z paloną gorczycą - 39 PLN

Przegrzebki w palonym maśle - zielony ogórek / oliwa z koperku - 49 PLN               

Pierogi z ogonem wołowym - bulion / podwędzana słonina / świeży chrzan - 29 PLN

Szparagi - ślimak szary z Jury / kwaśna śmietana / Granita z pomidora - 30 PLN                                                                                                        

Chłodnik ze szczawiu - żółtko wolnogotowane / burak - 21 PLN

Rosół z perliczki - gołąbek z kapusty / marchew / popcorn z pęczaku - 24 PLN

STEK

Kobe Filet - 589 PLN

Kobe Rostbef - 449 PLN

Maredo Argentina Filet - 115 PLN

Black Angus Australia Filet - 115 PLN

POLSKA WOŁOWINA SEZONOWANA W NASZEJ RESTAURACJI MIN. 21 DNI

New York Bone stek   Polska - 79 PLN

T-Bone stek   Polska - 89 PLN

DODATKI

Domowe frytki lub warzywa grillowane - 10 PLN

Na życzenie sos pieprzowy w cenie steka

DANIA GŁÓWNE

Ser domowy palony w sianie - sezonowe warzywa / konfitura / dzikie zioła - 36 PLN

Wieprzowina złotnicka - puree z jabłka / młoda kapusta / cebula perłowa - 39 PLN

Perliczka - pierś i udko / puree z marchwi / risotto z kalafiora / tymianek - 49 PLN

Polędwica wołowa polska - kamienie z ziemniaka / puree z buraka / mech - 79 PLN

Halibut - szparagi / puree ziołowe / kalarepa / espuma z maślanki / chrzan - 49 PLN

Sandacz - kurki / bób / raki / bisque - 59 PLN

Jagnięcina z kością - palona cukinia / galaretka z jogurtu / wiśnia - 82 PLN

DESERY

Pączek domowy - nadzienie z czekolady / konfitura różana / beza / szczawik zajęczy - 19 PLN

Lody domowe z mleka - florentynka / espuma z Yuzu / sezonowy owoc - 21 PLN

Ciasto czekoladowe - truskawki / dziki bez / słonecznik - 23 PLN

Krem z porzeczki - plaster miodu / Granita z porzeczki / kawa - 23 PLN

MENU DEGUSTACYJNE

5 – daniowe - 149 PLN / os.

7 – daniowe - 199 PLN / os.

SELEKCJA WIN / ALKOHOLI

5 – kieliszków - 90 PLN / os.

7 – kieliszków - 126 PLN / os.