Pałac Brunów

Zabytkowy obiekt w którym mieści się restauracja, znajduje się w uroczej wsi Brunów. Pracujemy na lokalnych produktach najwyższej jakości, łączymy tradycyjną polską kuchnię z nowoczesnymi technikami przyrządzania, zaskakujemy połączeniami składników. Porcje są sycące, kładziemy duży nacisk na estetykę podania zarówno dań, jak i napojów. Nasze kawy podajemy w ręcznie malowanych filiżankach z bolesławieckiej ceramiki. Atmosfera w restauracji jest swobodna, a profesjonalni kelnerzy potrafią polecić wina pasujące do potraw, oraz przyrządzić drinki i koktajle zaspokajające najbardziej wymagające gusta.
Zdajemy sobie sprawę, że oprawa restauracji jest równie ważna jak gastronomia, dlatego zawsze w naszych wnętrzach można znaleźć świeże kwiaty, świece, ozdoby, a na stołach najlepszą zastawę i nienagannie wyprasowane obrusy.

Oprócz klienta indywidualnego obsługujemy rezerwacje grupowe, szkolenia, bankiety, wesela. Pięknie wyeksponowane dania bufetowe, oprócz nieprzeciętnych walorów smakowych, stanowią również ozdobę.


Dane teleadresowe

Adres:
Brunów 27, 59-600 Lwówek Śląski
GPS:
51.132542100000, 15.587458800000
Telefon:
+48 75 784 02 10
palac@brunow.pl
Internet:
brunow.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 70
Ilość miejsc w ogródku: 50

Karta dań

Menu

Przystawki:

- Gęś/ mus dyniowy/ chips kasztanowy/ dym z jabłoni

- śledź/ piklowana cebulka w soku z buraków/ żel malinowy/ kawior z białka/ oliwa lubczykowa

- terrina z buraka/ palony kozi ser/ prażona kaczka

Zupy:

- krem z buraka/ śmietana/ oliwa tymiankowa/ chips z rozmarynu

- rosół/ makaron domowy/

- consomme z dyni/ pierożek jagnięcy/

Sałaty:

- sezonowana wołowina/ orzechy pinii/ musztarda dijon

- smardze/ gorgonzola pikante/ kiszone pomidorki sherry/ czarny bez

Makarony:

- papardelle/ borowiki/ szpinak/pomidor suszony/ parmezan

Ryby:

- miętus/ puree z pasternaku/ julienne warzywne/ pistacje/ ser z czarnuszką/ oliwa pietruszkowa

- terrina z karpia/ mus jabłkowy/ jeżyny/ gratin z kalarepy

Mięsa:

- żebro wieprzowe/ kaszanka/ puree z marchewki/ borowik/ sos red wine

- schab z kością z przedłużonym żebrem/ espuma z borowików/ kapusta kiszona/ ziemniak

- pierś z kaczki/ pasternak/ lubczyk/ marchew/ cukinia/ demi glace/

- ribeye steak/ bataty/ sałata/ sos rozmarynowy

- polędwiczka z dzika/ bekon/ jałowiec/ seler/ kluska z popiołem/ szafran izerski

Desery:

- sernik z rokietnika/ glace czekoladowy/ biszkopt jeżynowy/ owoce

- gruszka/ kruszonka/ beza/ owoce/ lody z wina grzanego

- jogurt/ czekolada/ beza/ malina