A'Bracciate Pasta & Wine

W A’Bracciate Pasta & Wine zapomniane receptury włoskiej kuchni odradzają się na nowo, by zachwycać smakiem i zaskakiwać nowatorskim wydaniem.

Kwintesencja restauracji zawarta jest w jej nazwie: „a’Bracciate”, czyli: „pełnymi garściami”. Czerpiemy z śródziemnomorskiej tradycji, autentycznej gościnności, radości życia, bycia razem przy stole. Czerpiemy pełnymi garściami, tak po włosku – z uśmiechem i pasją tworzenia.

W codziennej pracy stawiamy nie tylko na świeżość pomysłów, ale również na świeżość i jakość produktów. Przygotowywane od podstaw makarony, własny chleb, oryginalne włoskie składniki – to wszystko buduje naszą jakość i markę.

W a’Bracciate Pasta & Wine lubimy zaskakiwać, przełamywać schematy i rutynę. Sezonowa karta, cotygodniowa oferta lunchowa, wydarzenia typu: Tapas Weekend czy Włoski Street Food, a przede wszystkim kolacje degustacyjne są tego doskonałym przykładem. Dopełnieniem serwowanych dań jest odpowiednie wino, o które dba nasz wykwalifikowany sommelier.


Dane teleadresowe

Adres:
30-337 Kraków, Mieszczańska 10
GPS:
50.046598400000, 19.927105600000
Telefon:
+48 731 371 419
agnieszka.ras@abracciate.pl
Internet:
abracciate.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 60
Ilość miejsc w ogródku: 20

Karta dań

Menu

Przekąski/Appetizers

Focaccia al rosmarino 12

Rozmarynowa focaccia, pieczony czosnek, oliwa extra virgine

Rosemary focaccia, roasted garlic, extra virgin olive oil

Olive nere 12

Duże czarne oliwki z pestką marynowane w ziołach i soku z sycylijskiej pomarańczy

Large black olives with stone marinated in herbs and Sicilian orange juice

Caponata invernale 12

Zimowa Caponata

Croquet con maiale arrosto 8/szt

Krokiet z pieczonej golonki, mozzarella di bufala, majonez szczypiorkowy 

Roasted pork knuckle croquet, chives mayonnaise

Patatine fritte di polenta 19

Frytki z polenty, ser pecorino romano, cytryna , salsa verde

Polenta fries, pecorino romano cheese, lemon, salsa verde

Przystawki i sałatki/ Starters and salads

Bruschetta con patè di agnello 32

Bruschetta z pasztetem jagnięcym, pistacje, musztarda winogronowa, sałata radicchio, majonez anchois 

Bruschetta with homemade lamb pate, pistachios, grape mustard, radicchio lettuce,  anchovy mayonnaise

Carpaccio di manzo 39

Carpaccio wołowe, aioli ziołowe, migdały, pikle, ser occelli (wersja limitowana) 

Beef carpaccio, herbal aioli, almonds, pickled cauliflower, occelli cheese

Barbabietola arrostita con formaggio di capra 31

Buraki, kozi ser, sałata radicchio, koper włoski, mandarynka, pistacje

Beets, goat cheese, radicchio lettuce, fennel, mandarin oranges, pistachios

Insalata di pollo 34

Sałatka z kurczakiem BBQ, pieczona papryka, oliwki riviera, rukola, orzeszki pinii, ser grana padano, balsamico, crostini

BBQ chicken salad, roasted peppers, riviera olives, rocket salad, pine nuts, grana padano cheese, balsamico, crostini

Tartare di tonno 35

Tatar z tuńczyka, czarnuszka, marakuja, płatki chilli, sałatka z ziół

Tuna tartare, black seeds, passion fruit, chilli flakes, herb salad

Zupy / Soups

Crema di pomodoro 18

Krem z pomidorów, mozzarella di bufala, grzanka

Tomato cream, mozzarella di bufala, toast

Zuppa cipolla di Tropea  22

Zupa ze słodkich cebuli z Tropei, tostowana focaccia z serem pecorino

Sweet Tropea onion soup, toasted focaccia with pecorino cheese

Makarony/Pastas

Pappardelle con filetto di manzo 51

Makaron pappardelle z polędwicą wołową, borowiki, pancetta, smażony rozmaryn, sos demi glace

Pappardelle with beef tenderloin, boletus mushrooms, pancetta, fried rosemary, demi glace sauce

Strozzapreti con gamberi  43

Strozzapreti, krewetki vannamei, wolno gotowany sos pomidorowy, bazylia

Strozzapreti, vannamei shrimp, slow cooked tomato sauce, basil

Tagliatelle all’anatra  39

Tagliatelle, kacze udko confit, pesto trapanese, jarmuż, boczniaki, pini

Tagliatelle, duck leg confit, pesto trapanese, kale, oyster mushrooms, pini

Gnocchi ai funghi ostrica 39

Gnocchi, boczniaki, słodka cebula, marsala, szałwia,ser pecorino romano

Gnocchi, oyster mushrooms, sweet onions, marsala, sage, pecorino romano cheese

Dania główne/ Main dishes

Tagliata di manzo  62 

Rostbef w stylu tagliata, sezonowe warzywa z grilla, dressing balsamiczny, sos z zielonego pieprzu, ser grana padano

Tagliata-style roast beef, seasonal grilled vegetables, balsamic dressing, green pepper sauce, grana padano cheese

Guancia di manzo brasata nella birra 51

Policzek wołowy duszony w piwie, warzywa korzeniowe, makaron lasagne, topinambur

Beef cheek braised in beer, root vegetables, lasagne pasta, Jerusalem artichoke

Burger di manzo 43

Burger wołowy, maślana bułka, wędzona mozzarella, piklowane ogórki, sos aioli, sos diavola, pieczone ziemniaki z rozmarynem

Beef burger, buttery roll, smoked mozzarella, pickled cucumbers, aioli sauce, diavola sauce, rosemary roasted potatoes

Petto di anatra  56 

Pierś z kaczki, pieczone bataty, piklowana dynia, figa, chipsy z pasternaku, sos żurawinowy

Duck breast, roasted sweet potatoes, pickled pumpkin, fig, parsnip chips, cranberry sauce

Petto di pollo  41 

Kurczak Supreme “alla cacciatore”, polenta, papryka, oliwki, jus drobiowy

Chicken Supreme "alla cacciatore", polenta, peppers, olives, poultry jus

Filetto di merluzzo 53

Polędwica z dorsza, risotto alla puttanesca, pesto trapanese, kapary

Cod fillet, risotto alla puttanesca, pesto trapanese, capers

Cavolfiore arrosto 36

Pieczony kalafior, ziarna kopru włoskiego, ciecierzyca, szpinak, pomidory confit, pangrattato

Roasted cauliflower, fennel seeds, chickpeas, spinach, confit tomatoes, pangrattato

Desery/ Desserts

Mini Creme brulle  12

Creme brulle z aromatem tonki, dżem z kiszonej cytryny 

Creme brulee with tonka flavor, pickled lemon jam 

Caffè semifredo 21

Kawowe semifredo, orzechy laskowe, chrupka miodowa, marsala

Coffee semifredo, hazelnuts, honey crunch, marsala

Tiramisu  19

Klasyczne tiramisu, kakao, sambuca, owoce sezonowe

Classic tiramisu, cocoa, sambuca, seasonal fruits