Art Restauracja

Nasza autorska restauracja to niezwykła przestrzeń stworzona w jednym z najstarszych zakątków miasta Kraka. Doskonałe miejsce, by zatrzymać się na chwilę lub trochę dłużej. Nowoczesne spojrzenie na kuchnię polską. Produkty najwyższej jakości od lokalnych producentów, a także zmieniająca się wraz z porami roku karta menu. Twórcze i nowatorskie pomysły naszych Szefów Kuchni wykorzystujących różnorodne techniki oraz sposoby przygotowania dań sprawią, że odkryją Państwo znakomitą polską kuchnię na nowo. Art to restauracja z autorskim menu, zachwycającą muzyką na żywo oraz ogródkiem zachęcającym do delektowania się chwilą. To również zaproszenie do poznania niezwykłego i magicznego klimatu Krakowa.

Bo gotowanie jest sztuką, a my tę sztukę kochamy

Kochamy też wino

Wykwintna kuchnia współgra doskonale z wyśmienitym winem. W piwniczce naszej restauracji przy ul. Kanonicznej zgromadziliśmy wina niemal z całego świata, starannie dobrane przez naszych sommelierów. Możemy poszczycić się tym, że niektóre z nich są dostępne tylko u nas.

Nowoczesne dania, najszlachetniejsze trunki, a także kompetentna i życzliwa obsługa - to wszystko stanowi o najwyższej klasie Art Restauracji w Krakowie. Zapał, ale też dyskretna elegancja naszych pracowników, sprawią, że każda wizyta będzie miłym wspomnieniem.

Co jeszcze poza piwnicą win?

Przytulne, ciepłe wnętrza, urocze, zielone patio. I muzyka codziennie na żywo w porze wieczornej kolacji. Tuż obok Wawelu klasyka spotyka nowoczesność. Delektowaniu się wspaniałymi smakami i znakomitą kuchnią towarzyszą przyjemne dla ucha dźwięki. Klimat naszej restauracji jest naprawdę wyjątkowy i doskonale wpisuje się w atmosferę artystycznego Krakowa.

To wszystko razem, w jednym miejscu, zawsze.

Bo Art oznacza sztukę


Dane teleadresowe

Adres:
Kanonicza 15, 31-002 Kraków
GPS:
50.056440000000, 19.937472600000
Telefon:
+ 48 537 872 193
rezerwacja@artrestauracja.com
Internet:
artrestauracja.com

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 40
Ilość miejsc w ogródku: 40

Karta dań

Menu à la carte

Przystawki

Foie gras

/biszkopt makowy/konfitura z figi/pâté z foie gras/marynowana gruszka - 48 PLN

Boczek z dzika

/gołąbki z kapustą charsznicką /marynowane jabłko/jarzębina - 39 PLN

Pierogi z wędzonym jesiotrem

/grzyby marynowane/purée ziemniaczane/barszcz czerwony - 39 PLN

Regionalny ser

/pieczony seler/miód drahimski rzepakowy /pigwa - 35 PLN

Zupy

Barszcz biały

/kluski leniwe/jajko przepiórcze/grzyby - 32 PLN

Kapuśniak

/słonina z mangalicy/ziemniak confit  - 34 PLN

Dania główne

Comber jagnięcy

/kaszanka z Podstolic /dżem paprykowy/pieczony ziemniak - 78 PLN

Dzika kaczka

/pâté z wątróbki/purée z pietruszki/trybula confit/czarny bez - 72 PLN

Polędwica z jelenia

/tatar z jelenia/burak pieczony/purée z buraka - 84 PLN

Łosoś jurajski

/assiette kalafiorowe/chrupek ziemniaczany - 67 PLN

Amur

/blin z płaskurki/kwaśna śmietana/cebula/kawior z jesiotra - 59 PLN

Desery

Beza

/czekolada rubinowa/likier jajeczny ze śliwowicą/Suska Sechlońska - 29 PLN

Krem czekoladowy

/kandyzowana pomarańcza/lody korzenne - 32 PLN

Porzeczka

/galaretka z cydru Smykan /marcepan/lody twarogowe - 29 PLN

 

Kolacja

Menu degustacyjne codziennie od godz. 18.00 do 21:00. Ostatnie zamówienie à la carte 22.00.

"Cudowne chwile" Menu siedmiodaniowe - 239 PLN

1. Regionalny ser /pieczony seler/miód drahimski rzepakowy /pigwa

2. Pierogi z wędzonym jesiotrem /grzyby marynowane/purée ziemniaczane/barszcz czerwony                   

3. Kapuśniak /słonina z mangalicy/ziemniak confit 

4. Intermezzo 

5. Polędwica z jelenia /tatar z jelenia/burak pieczony/purée z buraka

6.  Krem czekoladowy /kandyzowana pomarańcza/lody korzenne

7. Porzeczka /galaretka z cydru Smykan /marcepan/lody twarogowe

Wybór sommeliera - Selekcja win i alkoholi

Superiore - 230 PLN

Finest - 280 PLN

"Pełna rozkosz" Menu dziewięciodaniowe - 289 PLN

1. Regionalny ser/pieczony seler/miód drahimski rzepakowy /pigwa

2. Pierogi z wędzonym jesiotrem /grzyby marynowane/purée ziemniaczane/barszcz czerwony           

3. Foie gras /biszkopt makowy/konfitura z figi/pâté z foie gras/marynowana gruszka   4. Kapuśniak /słonina z mangalicy/ziemniak confit 

5. Amur/blin z płaskurki/kwaśna śmietana/cebula/kawior z jesiotra

6. Intermezzo

7. Polędwica z jelenia/tatar z jelenia/burak pieczony/purée z buraka

8. Krem czekoladowy/kandyzowana pomarańcza/lody korzenne

9. Porzeczka/galaretka z cydru Smykan /marcepan/lody twarogowe

Wybór sommeliera - Selekcja win i alkoholi

Superiore - 260 PLN

Finest - 320 PLN