Filipa 18 Food Wine Art

Food

Szef kuchni Marcin Sołtys stworzył autorskie menu inspirowane tradycyjną polską kuchnią w nowoczesnej odsłonie oraz regionalnymi produktami z najstarszego targowiska w Krakowie  – Starego Kleparza. Każde danie powstaje od podstaw na naszej otwartej kuchni z produktów zakupionych w odległości nie dalszej niż 100 km od naszej restauracji.

Wine

Kulinarna przygoda w Filipa 18 Food Wine Art rozpoczyna się od chleba wypiekanego przez nas według tradycyjnych receptur, poczęstunku od Szefa kuchni, a kończy się na starannie wyselekcjonowanych winach z całego świata.

Art

Filipa 18 Food Wine Art jest miejscem, w którym tradycja miesza się z nowoczesnością. Grafiki młodych krakowskich artystów z Polskiej Szkoły Plakatu nadają restauracji kameralnego i niepowtarzalnego charakteru.


Dane teleadresowe

Adres:
Św. Filipa 18, kraków
GPS:
50.067680200000, 19.942001100000
Telefon:
+48 12 300 30 30
restauracja@indigokrakow.com
Internet:
filipa18.com

Karta dań

Menu

PRZYSTAWKI

MATJAS MARYNOWANY W CEBULI, JABŁKACH I ŻUBRÓWCE | ZAPRAWA MIODOWO – MUSZTARDOWA | CHLEB | MASŁO Z CZARNUSZKĄ - 36 PLN

SMAŻONE PIEROGI Z KACZKĄ | BULION DROBIOWY Z GRZYBAMI - 28 PLN

TATAR Z UDŹCA JAGNIĘCEGO | MUS CZOSNKOWY | PIKLE | JAJKO PRZEPIÓRCZE | SŁONECZNIK - 39 PLN

RAGOÛT Z DZICZYZNY | PANIERKA ZIOŁOWA - 38 PLN

SAŁATKA Z REGIONALNYMI SERAMI | SMAŻONE GRUSZKI | ORZECHY WŁOSKIE | LODY Z BURAKA  - 32 PLN

PĘCZOTTO Z DYNIĄ | LEŚNE GRZYBY | ŻÓŁTKO CONFIT - 28 PLN

ZUPY

ZUPA Z CHLEBA RAZOWEGO | WYWAR Z KMINKU I CZOSNKU | SKWAREK Z PODGARDLA WIEPRZOWEGO - 20 PLN

CONSOMMÉ Z SARNY | PIEROŻKI Z KISZKĄ | WARZYWA  - 28 PLN

CAPPUCCINO Z DYNI I MARCHWI | KARMELIZOWANE ZIARNA | PIANA Z MLEKA - 24 PLN

DANIA GŁÓWNE

FILET Z PSTRĄGA | GOŁĄBEK Z KASZĄ JAGLANĄ I WARZYWAMI | BULION WARZYWNY | CIASTKO Z SIEMIENIA LNIANEGO - 58 PLN

MARYNOWANE SKOKI Z KRÓLIKA | MUS Z ZIEMNIAKÓW | MARYNOWANE WARZYWA | SOS VELOUTÉ - 62 PLN

GOLONKA WIEPRZOWA DUSZONA W CZERWONYM WINIE | CIAPKAPUSTA | SOS Z PALONEGO CZOSNKU - 58 PLN

PIERŚ Z KACZKI SOUS VIDE | MUS Z JABŁKA | KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI | PIERNIK | SOS DEMI - GLACE | MACEROWANE ŚLIWKI - 64 PLN

POLĘDWICA WOŁOWA | MUS Z ZIEMNIAKÓW, SELERA I MUSZTARDY DIJON | SOS JUS DE BOEUF | SEZONOWE WARZYWA | - 89 PLN

MAKARON | BOROWIKI | WINO MARSALA - 38 PLN 

DESERY

CRÈME CARAMEL - 22 PLN 

SEMIFREDDO | MAK - 26 PLN

CZEKOLADA | PIWO | ŚLIWKA - 24 PLN