Filipa 18 Food Wine Art

Food

Szef kuchni Marcin Sołtys stworzył autorskie menu inspirowane tradycyjną polską kuchnią w nowoczesnej odsłonie oraz regionalnymi produktami z najstarszego targowiska w Krakowie  – Starego Kleparza. Każde danie powstaje od podstaw na naszej otwartej kuchni z produktów zakupionych w odległości nie dalszej niż 100 km od naszej restauracji.

Wine

Kulinarna przygoda w Filipa 18 Food Wine Art rozpoczyna się od chleba wypiekanego przez nas według tradycyjnych receptur, poczęstunku od Szefa kuchni, a kończy się na starannie wyselekcjonowanych winach z całego świata.

Art

Filipa 18 Food Wine Art jest miejscem, w którym tradycja miesza się z nowoczesnością. Grafiki młodych krakowskich artystów z Polskiej Szkoły Plakatu nadają restauracji kameralnego i niepowtarzalnego charakteru.


Dane teleadresowe

Adres:
Św. Filipa 18, kraków
GPS:
50.067680200000, 19.942001100000
Telefon:
+48 12 300 30 30
restauracja@indigokrakow.com
Internet:
filipa18.com

Karta dań

Menu

PRZYSTAWKI

TATAR Z BAWETY CIELĘCEJ | IKRA Z PSTRĄGA | PIANA Z MLEKA | GRZYBY | CEBULKI MARYNOWANE - 39 PLN

PIEROŻKI Z KACZKĄ | SOS HOLENDERSKI - 28 PLN

BOEUF STROGANOW Z POLĘDWICY WOŁOWEJ OD DARIUSZA GUGULSKIEGO | PIECZARKI | SŁODKA ŚMIETANA | MUSZTARDA DIJON – 42 PLN

MATJAS MARYNOWANY W OLEJU | ZAPRAWA | MŁODY ZIEMNIAK | OGÓREK MAŁOSOLNY | KWAŚNA ŚMIETANA | SMAŻONA MAŚLANKA Z MASŁEM OD JACKA SZKLARKA | CHLEB ŻYTNI NA MIODZIE – 36 PLN

GRILLOWANY SER KOZI | CHUTNEY Z RABARBARU | SAŁATA RZYMSKA | SMAŻONY SŁONECZNIK | SORBET JABŁKOWY – 32 PLN                                     

PĘCZOTTO | MŁODY SZPINAK | KONFITOWANE ŻÓŁTKO - 28 PLN

ZUPY

BULION DROBIOWY | JAJKO PRZEPIÓRCZE - 20 PLN

ROSOLNIK OGÓRKOWY | KWAŚNA ŚMIETANA - 20 PLN

CHŁODNIK Z POMIDORÓW | WIŚNIE | SER KOZI - 22 PLN

DANIA GŁÓWNE

FILET Z SANDACZA | GOŁĄBEK WARZYWNY | CONSOMMÉ Z POMIDORÓW | EMULSJA PIETRUSZKOWA – 58 PLN

PIERŚ Z KACZKI | PIERNIK Z PIWEM ORAZ KARDAMONEM | SOS WIŚNIOWY - 62 PLN

JAGNIĘCE OSSOBUCO | PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ | PURÉE Z SELERA | SOS DIJON | CHIPS Z KASZY – 64 PLN

FILET Z POLĘDWICY WOŁOWEJ OD ADAMA LENARTA | WARZYWA ZE STAREGO KLEPARZA | MUS Z MARCHWI I MASŁA | SOS CHORON – 89 PLN                                                            

FILET Z KURCZAKA KUKURYDZIANEGO | KALAREPA GOTOWANA W MAŚLE | SOS Z ZIELONEGO GROSZKU | JABŁKA GLAZUROWANE | PALONA PIETRUSZKA | KASZA JAGLANA – 48 PLN                                   

PĘCZOTTO | ŚWIEŻY SZPINAK | OLIWA CZOSNKOWA | SMAŻONA CUKINIA - 38 PLN

MAKARON GARGANELLI | MOZZARELLA | POMIDORKI CHERRY | EMULSJA Z PIETRUSZKI | PARMEZAN - 36 PLN                               

DESERY

MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY | OWOCE | BISZKOPT ZE SZPINAKU | ŻEL JABŁKOWY | LODY | CHIPS Z MLEKA – 22 PLN       

KAWOWY CRÈME BRÛLÉE - 26 PLN

NUGAT ORZECHOWY | GRUSZKA | MARYNATA Z HERBATY ROOIBOS | ŻEL OWOCOWY - 24 PLN